τεχνολογία

Gigabyte Z87X-OC & G1.Sniper 5 R ότι καλύτερο..

Πέρασαν κιόλας 6 μέρες από τότε που έληξε το NDA των πολυαναμενόμενων Intel Haswell και το διαδίκτυο κατακλύστηκε από reviews των νέων επεξεργαστών, μαζί και το δικό μας. Όπως ήταν φυσικό λοιπόν, όλες οι συνεργάτιδες εταιρείες της Intel που ειδικεύονται στην κατασκευή μητρικών καρτών, κυκλοφόρησαν τα νέα τους προϊόντα. Τα περισσότερα από αυτά βασίζονται στο ολόφρεσκο Intel Z87 Express Chipset, που φέρει ουκ ολίγες αλλαγές σε σχέση με το Z77. Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τις δύο πρώτες Z87 LGA1150 μητρικές που κατέφθασαν στο HwBox, και οι δύο από την Gigabyte. Πρόκειται για τις Z87X-OC και G1.Sniper 5, με την πρώτη να αποτελεί την mainstream OC υλοποίηση της γνωστής εταιρείας και την δεύτερη την μεγάλη gaming υλοποίηση. 
Mainstream OC υλοποίηση; Ναι καλά διαβάσατε. Μετά από μία σύντομη περίοδο απουσίας, η Gigabyte επιστρέφει δυναμικά στον χώρο των overclocking μητρικών με δύο νέα προϊόντα, την mainstream Z87X-OC και την high-end Z87X-OC Force. Ντυμένες στο γνωστό πλέον μαύρο-πορτοκαλί σχεδιασμό των OC series motherboards, και οι δύο έρχονται με αρκετά χαρακτηριστικά που οι overclockers θα τιμήσουν δεόντως. Η κυριότερη διαφορά μεταξύ τους είναι το μέγεθος, όπου η Z87X-OC της παρουσίασης μας ακολουθεί το ATX format, ενώ η Z87X-OC Force, το E-ATX πρότυπο. 
Όσο για την Sniper, οι περισσότεροι ήδη θα γνωρίζετε ότι η εν λόγω σειρά απευθύνεται σε gamers. Έχοντας σαν προγόνους τις G1.Assassin, G1.Sniper & G1.Guerrilla (φονική τριάδα) που πρωτοεμφανίστηκαν το 2011, η G.Sniper 5 είναι κατάλληλα επανδρωμένη με features και τεχνολογίες που αναζητά ένας φανατικός gamer. Αρκετά όμως με την εισαγωγή, ας περάσουμε στο ψητό ξεκινώντας με το bundle και τα I/O ports των Gigabyte Z87X-OC και Gigabyte G1.Sniper 5. Συνεχίζουμε με την G1.Sniper 5. Στο μπροστινό μέρος του κουτιού παρατηρεί κανείς ξεκάθαρα ότι είναι μέλος της οικογένειας G1 Killer και ότι πρόκειται για Gaming Motherboard. Σε αντίθεση με άλλες Gigabyte μητρικές, στο μπροστά μέρος ο αγοραστής μπορεί να δει ότι η μητρική περιλαμβάνει το Gigabyte OP AMP Upgrade kit, περισσότερα για το οποίο θα πούμε παρακάτω. Όσο για το bundle, ό,τι και να πούμε είναι λίγο, μιας και είχαμε καιρό να δούμε τόσο υπερπλήρες accessory kit: CD με drivers, User's Manual, Quick Installation Guide, έξι καλώδια SATA, I/O Shield, 2-Way CrossFire Bridge Connector, 2-Way SLI Bridge Connector, 3-Way SLI Bridge Connector, 4-Way SLI Bridge Connector, 3.5" Front Panel με 2 x USB 3.0/2.0 ports, IC extractor, GC-WB300D (μία κεραία, USB 2.0 calbe, driver disk, user's manual) και δύο amplifier chips (ένα onboard, ένα στο bundle). Πραγματικά υποδειγματικό bundle που σε προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει.

About Freegr network

Από το Blogger.