Τα tablets το 2016 θα έχουν μερίδιο στους οικιακούς χρήστες σχεδόν 80%

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο σύνδεσμος καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών (CEA), τα tablets θα αποτελέσουν σχεδόν το 80% των υπολογιστών που θα πουληθούν το 2016 στους οικιακούς χρήστες.
Από τη CEA σημειώνουν πως τα tablets τώρα έχουν ένα ποσοστό 40% στουςοικιακούς χρήστες και η εξέλιξη που αναμένεται να υπάρξει στις συσκευές αναμένεται να διευρύνει τη δημοφιλία τους την επόμενη τριετία, με αιχμή τις συσκευές 7 και 8 ιντσών, των οποίων το μέσο κόστος φθίνει.
Όσον αφορά στο πού βρίσκεται ο μέγιστος χρονικός ορίζοντας ανάπτυξης των tablet, τα στελέχη της CEA υπολογίζουν πως σε 18 μήνες περίπου θα φτάσουν στο μέγιστο όριό τους. Από τη CEA σημειώνουν πως η ανάπτυξη αυτή θα γίνει κυρίως εις βάρος των netbook και των desktop τα οποία σήμερα κατέχουν ποσοστό 70% στους οικιακούς χρήστες.
Η μεγάλη ανάπτυξη των "έξυπνων" φορητών συσκευών προβλέπεται και σε άλλες μελέτες, όπως αυτή τής IDC. To ποσοστό πάντως που αναφέρει η CEA ακούγεται μάλλον υπερβολικό και μένει να δούμε την πορεία της αγοράς την επόμενη τριετία.

, , , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.