ειδήσεις

Η Intel επενδύει 100 εκ. δολάρια σε τεχνολογίες ελέγχου υπολογιστών

Η Intel μέσω της θυγατρικής της Capital που αποτελεί τον επενδυτικό της βραχίονα, θα επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε τεχνολογίες ελέγχου υπολογιστών μέσω φωνής και νευμάτων (gestures).
H εταιρεία θα χρηματοδοτήσει για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια εταιρείες που αναπτύσσουν εφαρμογές στους τομείς τού imaging, του ελέγχου υπολογιστών μέσω φωνής και νευμάτων, της ανίχνευσης συναισθημάτων και της βιομετρίας.
Οι τεχνολογίες αυτές αναμένεται να κερδίσουν έδαφος τα επόμενα χρόνια, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές πιο άμεσακαι εύκολα, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Intel για την Ασία και την Ωκεανία σε συνέντευξή του κατά τη διάρκεια της έκθεσης Computex 2013.
Η Intel συνεργάζεται ήδη με την Creative Technology για τη δημιουργία μίας κάμερας τριών διαστάσεων, που είναι σε θέση να αντιληφθεί βάθος πεδίου σε gestures που γίνονται από κοντινή απόσταση.
Η συγκεκριμένη κάμερα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2013, ενώ η Intel συνεργάζεται με κατασκευαστές για να την ενσωματώσουν σε συσκευές τους που θα διατεθούν στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2014. pathfinder.

About Freegr network

Από το Blogger.