Στο Internet το 81,8% των Ελλήνων

ΓΡΑΦΕΙ Ο Φανούρης Δρακάκης 
  Συνεχίζεται με τους ίδιους ρυθμούς η αύξηση της χρήσης του Internet στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύουν τα νέα ευρήματα της έρευνας Focus ontechlife για το διάστημα Μάρτιος-Ιούνιος 2017. Σύμφωνα με αυτά το 81,8% των Ελλήνων χρησιμοποιούν το Internet με οποιαδήποτε συχνότητα, ενώ περισσότεροι από 7 στους 10 είναι καθημερινά online. Αποδεικνύοντας ότι το νεανικό κοινό αποτελεί την ατμομηχανή του Internet και στην Ελλάδα, η χρήση του σε ηλικίες 13-34 είναι καθολική, ενώ η καθημερινή χρήση στις ηλικίες 13-44 φθάνει το 87,7%. Ταυτόχρονα με την αύξηση της διείσδυσης που συντελείται αυξάνεται και ο χρόνος παραμονής στο Διαδίκτυο, με όλους τους δείκτες να παραμένουν θετικοί. 
Συγκεκριμένα, η μέση διάρκεια χρήσης Internet για κάθε μέρα φθάνει τα 179 λεπτά και κυμαίνεται από 122 λεπτά για τις μεγαλύτερες ηλικίες 65-74 έως και τα 236 λεπτά στις ηλικίες 18-24. Αυξητικά κινείται και η χρήση του smartphone, με 7 στους 10 Έλληνες να είναι κάτοχοι μιας τέτοιας συσκευής, ενώ στις ηλικίες έως 34 ετών η χρήση και εδώ είναι καθολική. Ταυτόχρονα, το ίδιο αυξητικά με την άνοδο στην κατοχή smartphone κινείται και η πρόσβαση στο Internet από κινητό τηλέφωνο, όπου το 55,1% του συνόλου του πληθυσμού της χώρας συνδέεται καθημερινά από το smartphone του. 
Στον ίδιο ρυθμό κινείται και η χρήση εφαρμογών, όπου το 50,6% του κοινού κατεβάζει εφαρμογές στη συσκευή του, με τα πρωτεία να πηγαίνουν στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης (34%), ενώ ακολουθούν οι χάρτες και οι μετακινήσεις (22,4%), η ενημέρωση και τα παιχνίδια με το ίδιο ποσοστό (21,8%) και η διασκέδαση (21,5%). Τέλος, στο επίπεδο των ελληνικών νοικοκυριών, το 69,4% αυτών έχει πρόσβαση στο Internet, με τις 3 πιο δημοφιλείς συσκευές να είναι το κινητό τηλέφωνο (67,4%), το laptop (52,4%) και ο σταθερός υπολογιστής (36,7%).

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.