τεχνολογία

Linux Mint 18.3 για κάθε χρήση και χρήστη..

Το νέο Linux Mint 18.3 Sylvia διατίθεται πλέον και επίσημα έξω με τα τελευταία DE (desktop environments) Cinnamon 3.6 και MATE 1.18. Η διανομή τρέχει με τον Linux Kernel 4.10 από το Ubuntu (https://iguru.gr/tag/ubuntu) 16.04.3 LTS (Xenial Xerus) και συμπεριλαμβάνει πολλά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, μαζί με ενημερωμένα πακέτα που έχουν ανέβει στα αποθετήρια λογισμικού. (https://iguru.gr/wp-content/uploads/2017/11/linuxmint1.jpg)
 “Η ομάδα είναι υπερήφανη που ανακοινώνει την κυκλοφορία του Linux Mint 18.3 “Sylvia” Cinnamon και MATE Editions. Το Linux Mint 18.3 είναι μια έκδοση μακροπρόθεσμης υποστήριξης (LTS) που θα υποστηριχθεί μέχρι το 2021. Έρχεται με ενημερωμένο λογισμικό και φέρνει βελτιώσεις και πολλά νέα χαρακτηριστικά για να γίνει ακόμα πιο άνετη η χρήση της επιφάνειας εργασίας σας”, αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση (https://blog.linuxmint.com/? p=3457) .  
Το Linux (https://iguru.gr/tag/linux) Mint 18.3 έρχεται με ένα βελτιωμένο βοηθητικό πρόγραμμα λογισμικού που θα διευκολύνει την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων όπως το Spotify, το Steam, το Skype, το Minecraft, το WhatsApp ή το Google (https://iguru.gr/tag/google) Earth, υποστηρίζει το universal binary format Flatpak, διαθέτει ένα πλήρως ανανεωμένο Backup Tool καθώς και ένα νέο εργαλείο για snapshots συστήματος, που ονομάζεται Timeshift. Επιπλέον, το Linux Mint 18.3 “Sylvia” συμπεριλαμβάνει ένα νέο Σύστημα Αναφορών για να βοηθήσει τους χρήστες να αναφέρουν ευκολότερα κάθε συντριβή συστήματος, βελτιώσεις σε διάφορα XApps του project, όπως τον επεξεργαστή κειμένου Xed και του προγράμματος προβολής PDF Xreader. Θα βρείτε ένα login screen που σας επιτρέπει καλύτερη διαμόρφωση, και υποστήριξη out-of-the-box για ορθογραφικό έλεγχο σε διάφορες γλώσσες. Το Redshift είναι πλέον εγκατεστημένο από προεπιλογή. Φυσικά, υπάρχουν και διάφορες βελτιώσεις, όπως καλύτερη υποστήριξη για οθόνες HiDPI, υποστήριξη HybridSleep, υποστήριξη για GIF στο Nemo-Preview, και πολλά άλλα. Fedora 27 εγκατάσταση και μια πρώτη παρουσίαση (https://iguru.gr/165457/fedora-27-install/) 
Μπορείτε να κατεβάσετε Linux Mint 18.3 Cinnamon και Linux Mint 18.3 MATE Live ISO για υπολογιστές των 64 αλλά και των 32 bit από τα παρακάτω links. Ωστόσο, εάν τρέχετε κάποια έκδοση Beta, μπορείτε να ενημερώσετε άμεσα στην τελική έκδοση. Προς το παρόν, η διαδρομή αναβάθμισης από το Linux Mint 18.2 ή την προηγούμενη έκδοση δεν είναι διαθέσιμη. Η έκδοση των 32 bit μπορεί να εκκινηθεί μόνο σε συστήματα BIOS, και όχι με UEFI. Cinnamon (32-bit) (https://www.linuxmint.com/edition.php?id=245) Cinnamon (64-bit) (https://www.linuxmint.com/edition.php?id=246) MATE (32-bit) (https://www.linuxmint.com/edition.php?id=247) MATE (64-bit) (https://www.linuxmint.com/edition.php?id=248)

About Freegr network

Από το Blogger.