ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ, ΟΚ;

Η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση είναι μια πολύ επικίνδυνη τακτική η οποία έχει σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους παγκοσμίως. Μια νέα έρευνα, δίνει μια πολύ απλή εξήγηση σε

αυτήν την πραγματικότητα. Αν και οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι η οδήγηση και η χρήση του κινητού είναι μια πολύ επικίνδυνη τακτική και το γνωρίζουν κάτι τέτοιο, πιστεύουν όμως ότι αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα και ότι μπορούν να τα κάνουν και τα δυο ταυτόχρονα και ότι είναι καλοί σε αυτό. Μια κυβερνητική ομάδα εργασίας στην King County στην Ουάσιγκτον, πρόσφατα διεξήγαγε μια έρευνα πάνω στην χρήση των smartphones στα πλαίσια της οδήγησης, η οποία συνέπεσε με το κλείσιμο ενός έτους από τότε που η κυβέρνηση εισήγαγε το νομοθετικό πλαίσιο κυρώσεων για τέτοιου είδους οδήγηση. 
Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του νόμου αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αποτυπώνει τους λόγους για τους οποίους όσοι γνωρίζουν καλύτερα τη νομοθεσία, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το κινητό ενώ οδηγούν. Περισσότεροι από 900 οδηγοί της King County οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρούσαν την χρήση του κινητού κατά την οδήγηση επικίνδυνη, ωστόσο το 75% των οδηγών πιστεύουν ότι είναι απίθανο να προξενήσουν κάποιο ατύχημα. Με απλά λόγια οι οδηγοί πιστεύουν ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν και τα δυο ταυτόχρονα, να οδηγούν και να μιλάν στο κινητό, ωστόσο όμως αν το κάνουν με σωστό τρόπο, κάτι τέτοιο δεν εγκυμονεί κινδύνους. Μια αντίληψη, που αναπόφευκτα οδηγεί στο θάνατο.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.