επιστήμη

Η τεχνολογία πρόκληση για τις εταιρείες βιοεπιστημών

Η τεχνολογία αποτελεί πρόκληση για να παραμείνουν στην αγορά οι εταιρείες βιοεπιστημών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έκθεσης της Ernst & Young, «Progressions 2018 Life Sciences 4.0: Securing value through data-driven platforms». Η έκθεση αναφέρει ότι πάνω από το 75% των εταιρειών βιοεπιστημών, που περιλαμβάνονται σήμερα στη λίστα Fortune 500, κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός της λίστας μέχρι το 2023, εάν δεν κοιτάξουν πέρα από τα νέα φάρμακα και τις συσκευές, στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων για την παροχή εύχρηστων υπηρεσιών υγείας που θα αξιοποιούν τα δεδομένα και θα εστιάζουν στον καταναλωτή. Σύμφωνα με την έκθεση, οι εταιρείες τεχνολογίας εξελίσσονται σε άμεσους ανταγωνιστές των εταιρειών βιοεπιστημών. 
Στο πλαίσιο της έρευνας, η EY κατέγραψε τις απόψεις 25 ηγετικών στελεχών του κλάδου των βιοεπιστημών παγκοσμίως, ανέλυσε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσαν εταιρείες τεχνολογίας, και αξιολόγησε πάνω από 150 συμπράξεις, εστιασμένες στην ψηφιακή τεχνολογία, που ανακοινώθηκαν μεταξύ εταιρειών βιοεπιστημών και άλλων ενδιαφερομένων μερών από το 2014 μέχρι σήμερα. Οι εταιρείες βιοεπιστημών, σύμφωνα με την έκθεση, δεν μπορούν πλέον να βασίζονται αποκλειστικά σε καινοτομίες που επικεντρώνονται στα ίδια τα προϊόντα, των οποίων οι αποδόσεις μειώνονται, καθώς τα συστήματα υγείας αντιμετωπίζουν οικονομικούς περιορισμούς διεθνώς. 
Όπως επισημαίνει η έκθεση, ο αριθμός των φαρμακευτικών προϊόντων που καταφέρνουν να φθάσουν το 50% των προβλέψεων των αναλυτών ως προς το μέγιστο ύψος πωλήσεων μειώνεται διαρκώς, καθώς οι πιέσεις επιστροφής δαπανών αυξάνονται. Επιπλέον, οι εταιρείες τεχνολογίας επενδύουν ολοένα και περισσότερο στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών, των ιατρών, αλλά και των φορέων που καλύπτουν το κόστος της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, κάνοντας τις δικές τους προσφορές. Από το ΒΗΜΑ

About Freegr network

Από το Blogger.