Ο Exynos 9820, έρχεται με dedicated AI unit

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ των κατασκευαστών όσον αφορά την AI. Αν και οι περισσότεροι τείνουν να συνδέσουν τον όρο AI με τις voice assistants, η αλήθεια είναι ότι ο τεχνολογικός κόσμος έχει κάνει σημαντικά βήματα και την ενσωματώνει σε πολλές και διαφορετικές πτυχές, όπως image recognition, rendering γραφικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung είναι έτοιμη προκειμένου να παρέχει στο Exynos 9820, τον επεξεργαστή του Galaxy S10 , dedicated neural processing unit (NPU) chip.
Βέβαια, δεν θα αφήσει πίσω και τις εκδόσεις της συσκευής που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ με Snapdragon. Έχοντας ξεζουμίξει τον Hexagon DSP του Snapdragon 845 για διεργασίες audio, imaging και machine learning, το βλέμμα στρέφει στον Snapdragon 8150, το επόμενο SoC, ναυαρχίδα της Qualcomm. Να σημειωθεί, πως πάντα προσπαθούσε οι επιδόσεις του Exynos να είναι αντίστοιχες με τον Snapdragon και αντίστροφα.
Όπως προαναφέραμε και προηγουμένως, κάτι τέτοιο δεν προκαλεί εντύπωση. Ολόκληρη η βιομηχανία του mobile δραστηριοποιείται σε αυτό το χώρο. Η Huawei και η Apple δίνουν και αυτές τη δική τους μάχη στο χώρο. Το Apple A12 Bionic, εξοπλίζεται με 8-core Neural Engine, ικανή να επιτελεί 5 τρισεκατομμύρια διεργασίες το δευτερόλεπτο, ενώ και ο Kirin 980 έχει τη δική του Dual NPU engine.

, , , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.