Η Microsoft ανακοινώνει ρομποτικό OS στα Windows 10

Η Microsoft ανακοίνωσε στο συνέδριο ROSCon 2018 στην Ισπανία ότι φέρνει το λεγόμενο ρομποτικό λειτουργικό σύστημα, γνωστό και ως ROS1, στα Windows 10. Αυτή η τεχνολογία, η οποία έρχεται κάτω από τις βιβλιοθήκες και τα εργαλεία για την κατασκευή σύνθετων ρομπότ, θα ενισχυθεί περαιτέρω με λύσεις της Microsoft, όπως η μηχανική μάθηση των Windows, η υπηρεσία Azure Cognitive Services, οι υπηρεσίες cloud Azure IoT και πολλά άλλα. Η Microsoft λέει ότι έχει προσχωρήσει στην βιομηχανική κοινοπραξία ROS για να επενδύσει σε βιομηχανικά ρομπότ και συνεργάζεται με την Open Robotics και τη βιομηχανική κοινοπραξία ROS για να φέρει το ρομποτικό λειτουργικό σύστημα στα Windows. 
“Τα Windows είναι αξιόπιστος συνεργάτης ρομποτικών και βιομηχανικών συστημάτων εδώ και δεκαετίες. Με το ROS για Windows, οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν το γνωστό σετ εργαλείων του Visual Studio μαζί με πλούσια χαρακτηριστικά AI και cloud “, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση. Κατά τη διάσκεψη στην Ισπανία, η Microsoft παρουσίασε επίσης το δικό της ρομπότ, που ονομάζεται ROBOTIS Turtlebot 3, το οποίο τροφοδοτείται από μια ειδική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Robot που ονομάζεται Melodic Morenia. Το λογισμικό έχει αναπτυχθεί ειδικά για να αναγνωρίζει και να κατευθύνει προς το πρόσωπο που είναι πιο κοντά στο ρομπότ. Τα Windows 10 IoT Enterprise είναι η πλατφόρμα που φέρνει το ρομπότ στη ζωή και η Microsoft λέει ότι βασίζεται σε μια NUC Coffee Lake της Intel.
 “Οι βιομηχανίες που βλέπουν τα οφέλη από τα ρομπότ είναι πολλές και τόσο διαφορετικές μεταξύ τους όπως η μεταποίηση, η μεταφορά, η υγειονομική περίθαλψη και το real estate. Όπως τα ρομπότ έχουν προχωρήσει, έτσι έχουν και τα εργαλεία ανάπτυξης. Βλέπουμε τη ρομποτική με τεχνητή νοημοσύνη ως παγκόσμια προσπελάσιμη τεχνολογία για την αύξηση των ανθρώπινων ικανοτήτων », εξηγεί η Microsoft. Η εταιρεία χρησιμοποιεί το συνέδριο στη Μαδρίτη για να παρουσιάσει ένα περιβάλλον προσομοίωσης του ρομποτικού λειτουργικού συστήματος που τρέχει στην πλατφόρμα Azure , δείχνοντας πώς το Azure IoT Hub μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εύκολο έλεγχο μιας ομάδας ρομπότ.

, , , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.