ειδήσεις

Επέστρεψε το Instagram αλλά πέφτει συχνά στο Internet

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, που ανήκει στο Facebook, "έπεσε" νωρίτερα σε πολλές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Σαν Φρανσίσκο και η Σιγκαπούρη, ενώ προβλήματα εμφανίστηκαν και στην περιοχή της Αθήνας. Στη συνέχεια η λειτουργία του αποκαταστάθηκε χωρίς να γίνει ωστόσο γνωστό τι είχε συμβεί.
Οι χρήστες του χρησιμοποίησαν το Twitter για να διαμαρτυρηθούν καθώς δεν μπορούσαν να συνδεθούν στην εφαρμογή και να «ανεβάσουν» φωτογραφίες ή να δουν τη ροή ειδήσεων. Προβλήματα, σύμφωνα με τον Independent, παρατηρήθηκαν στη βόρεια Ευρώπη, στην Αυστραλία και στη δυτική Ακτή των ΗΠΑ.
Πολλοί ήταν οι χρήστες του Instagram που ανέφεραν το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί από το πρωί της Τετάρτης στο Instagram. Όταν κάποιος χρήστης επιχειρούσε σύνδεση στο Instagram από υπολογιστή έβλεπε το μήνυμα «5xx Server Error».

Τόσο η εταιρεία Facebook όσο και το Instagram δεν ήταν διαθέσιμες για να σχολιάσουν.

Το παγκόσμιο μπλακ-άουτ σημειώθηκε μετά την ανακοίνωση του Instagram τη Δευτέρα ότι νέος επικεφαλής αναλαμβάνει ο Άνταμ Μοσέρι, μετά την αποχώρηση των δύο συνιδρυτών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Μοσέρι μέχρι πρότινος διατελούσε επικεφαλής του τμήματος προϊόντων, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν επικεφαλής της εταιρείας News Feed.

Πώς ξεκίνησε το Instagram
Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010.

Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000. Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Το 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook για ένα 1 δισεκατομμύρια δολάρια.

About Freegr network

Από το Blogger.