Επιπλέον αποτελέσματα έρχονται στο φως από αναλυτή που τα έλαβε απευθείας από την AMD δείχνοντας το που βρίσκεται στην αγορά αυτή τη στιγμή η εταιρία.
Στα αποτελέσματα αυτά βλέπουμε πως η AMD κατέχει πλέον το 18.3% της συνολικής αγοράς των desktop προϊόντων, αριθμός υπολογίζεται βάσει μονάδων και όχι εσόδων καθώς οι χαμηλότερες τιμές της AMD έναντι του ανταγωνισμού που ακούει στο όνομα Intel επιστρέφουν διαφορετικό ποσοστό. Παρά τις αναφορές από διάφορους retailers που δείχνουν αρκετά υψηλότερα ποσοστά υπέρ της AMD, τα πραγματικά στοιχεία της εταιρίας ζωγραφίζουν μια διαφορετική εικόνα για την αγορά του desktop όπου τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από τις αγορές των smartphones αλλά και των κονσολών.
Κοιτάζοντας τη server αγορά εκεί η AMD κατέχει μόλις το 4.5% της συνολικής x86 αγοράς ενώ το υπόλοιπο μοιράζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό και πάλι στην Intel. Η αύξηση εκεί ανέρχεται στο 1.4% από την ίδια εποχή του 2018, κάτι που ευελπιστεί να βελτιώσει η AMD στο άμεσο μέλλον, ειδικά όταν αρκετές εταιρίες δείχνουν να εμπιστεύονται την AMD με τη φρέσκια συγκριτικά πλατφόρμα των EPYC, ενώ σύντομα αναμένεται και η επόμενη γενιά τους.
Ένας λόγος όπου η AMD πλησιάζει το 20% στην αγορά του desktop, πέρα από τις αρκετά ανταγωνιστικές επιδόσεις τους είναι η μικρή αναταραχή των πρόσφατων 'ευπαθειών ασφαλείας' που έρχονται στο φως και δείχνουν να επηρεάζουν κυρίως Intel επεξεργαστές δημιουργώντας μερική σύγχυση σε όσους έμεναν πιστοί στη μπλε εταιρία. Αυτές οι ευπάθειες δείχνουν να λειτουργούν υπέρ της AMD σε αυτή τη περίπτωση και το μέλλον της AMD με τη Zen αρχιτεκτονική διαφαίνεται ενδιαφέρον και οι συνεχόμενες προσπάθειες ίσως καταφέρουν και φέρουν την AMD πάνω από το 20% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου