freegr

NVIDIA: Τα Gaming Laptops η μελλοντική κονσόλα

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική συρρίκνωση του PC Gaming στη μορφή των desktop συστημάτων και αυτό για αρκετούς λόγους. Αρχικά αρκετοί casual gamers άφησαν το desktop τους και μεταφέρθηκαν σε άλλες πλατφόρμες όπως τη ταχύτατα αυξανόμενη των smartphones όπου πολλά δημοφιλή παιχνίδια έκαναν την εμφάνισή τους - ακόμα και από προγραμματιστές με franchise γνωστά στον χώρο των κονσολών και του PC (Call of Duty, PUBG).
Στα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2019 ο CEO της NVIDIA Jensen Huang προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα δήλωση/πρόβλεψη που αφορά τη notebook αγορά. Αυτή η αγορά ίσως γίνει η βασική gaming πλατφόρμα στα επόμενα τρία χρόνια με ένα οικοσύστημα που φυσικά πιστεύει ότι θα χτιστεί αρχικά με NVIDIA κάρτες γραφικών. Η φιλόδοξη πρόβλεψη που θέλει έως το 2023 τη κυριαρχία των laptops ως το βασικό gaming μέσο ίσως βρεθεί 'αντιμέτωπη' βέβαια με τη τωρινή κατάσταση στην αγορά των notebooks που λόγω του κορονοιού οι εκτιμώμενες πωλήσεις θα δουν τη σημαντικότερη πτώση από καθετί άλλο στην αγορά του hardware φέτος, στοιχεία που μοιράζεται το DigiTimes.
Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο των μελλοντικών laptops που πρόκειται να οδηγήσουν τη gaming αγορά είναι το RTX και πλέον βρίσκεται σε αρκετά συστήματα που πωλούνται στην αγορά, ενώ στη desktop κατηγορία το κόστος μιας τέτοιας κάρτας γραφικών ανέρχεται στα $299 αποτελώντας αντίπαλο δέος της RX 5600 XT της AMD.

About Freegr network

Από το Blogger.