Η 'αντεπίθεση της Κίνας' στην x86 αγορά

Ο νέος επεξεργαστής της κινέζικης Zhaoxin μπαίνει στην DIY αγορά, αρχικά της Κίνας, αλλά αποτελεί ίσως τη 'τρίτη επιλογή' της τωρινής αγοράς.
Η κινέζικη εταιρία που συνεργάζεται με τη VIA Technologies λανσάρει στην αγορά του DIY έναν νέο επεξεργαστή 'κολλημένο' σε μια μητρική ενώ η x86 αρχιτεκτονική του το κάνει συμβατό με το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft καθώς και το PC Gaming αφού ο στόχος της είναι η 'enthusiast' αγορά. Το όνομά του CPU που τρέχει το bundle είναι Zhaoxin KaiXian KX-6780A και ενσωματώνει οκτώ πυρήνες και οκτώ συνολικά threads ενώ βρίσκεται πρακτικά κολλημένο επάνω στη μητρική που το συνοδεύει έχοντας πλήθος θυρών για τον 'enthusiast' όπου και προορίζεται.
Η μητρική είναι απλή και φθηνή κατασκευαστικά όπως μας προδιαθέτει το χρώμα της ενώ το ίδιο λιτή δείχνει και από άποψης εξόδων δίνοντας μόνο τις απαραίτητες θύρες που θα ζητήσει κάποιος από το PC του. Στη μητρική υπάρχουν εκτός από τις USB και τις δύο LAN στο πίσω μέρος και δύο SO-DIMM υποδοχές για laptop-τύπου μνήμες DDR4 με χρονισμούς έως 3200MHz ενώ στο πίσω μέρος ζουν και μια HDMI για έξοδο εικόνας χωρίς να γνωρίζουμε εάν το chip διαθέτει κάποια ενσωματωμένη GPU - ωστόσο μπορεί να βρίσκεται εκεί για κάποιο μελλοντικό μοντέλο που ίσως το κάνει.
Όσον αφορά τις επιδόσεις, είχαμε δει και παλιότερα CPUs από την ίδια εταιρία να κυκλοφορούν και οι ισχυρισμοί της είναι ότι φτάνουν σε επιδόσεις έναν Core i5 επεξεργαστής της Intel από την 7η γενιά των Kaby Lake. Νέες μετρήσεις όμως δείχνουν πως ο επεξεργαστής που τρέχει στα 2.7GHz και κατασκευάζεται στα 16nm της TSMC προσφέρει επιδόσεις εφάμιλλες με έναν τετραπύρηνο Core i5 3550U από τη mobile αγορά - και αυτό στο μετροπρόγραμμα Cinebench R20.

, , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.