Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ θέλει να αναπτύξει πρακτικές οι οποίες θα βοηθήσουν τις ευρωπαϊκές εταιρίες να είναι πιο ανταγωνιστικές απέναντι στις αμερικάνικες, αναφορικά με τη διαχείριση δεδομένων και τις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης. Κατά την επόμενη πενταετία, η Επιτροπή θέλει να επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς στόχους στον ψηφιακό τομέα:
- Στην τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου
- Στη δίκαιη και ανταγωνιστική οικονομία
- Στην ανοικτή, δημοκρατική και βιώσιμη κοινωνία
Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή Margrethe Vestager μαζί με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton, παρουσίασαν τις προτάσεις τους με στόχο να υποβάλουν το τελικό σχέδιό τους μέχρι το τέλος του έτους. Οι εκπρόσωποι της ΕΕ βλέπουν ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν αναφορικά με την καταχρηστική ανταλλαγή δεδομένων. Θέλουν να θεσπίσουν μέτρα για τη διακυβέρνηση των δεδομένων ενώ παράλληλα επιθυμούν να δίνεται σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα στους χρήστες να διατηρούν τον έλεγχο των δεδομένων τους.
Όπως αναφέρει η ΕΕ:
Από την πλευρά της η Margrethe Vestager δήλωσε:
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Thierry Breton ο οποίος βλέπει μία Ευρώπη που μπορεί να πρωτοπορήσει σε παγκόσμια κλίμακα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όμως δίνει σημασία και στις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης στις οποίες απαιτούνται κανόνες διαχείρισης δεδομένων διότι όλο και περισσότερες εταιρίες τις χρησιμοποιούν. Δεδομένου ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να είναι πολύπλοκα και να ενέχουν σημαντικούς κινδύνους, είναι ουσιαστικής σημασίας η οικοδόμηση εμπιστοσύνης σύμφωνα με την ΕΕ. Για τις περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, όπως η υγεία, η αστυνόμευση ή οι μεταφορές, τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να είναι διαφανή, ανιχνεύσιμα και να εγγυώνται την εποπτεία από τον άνθρωπο.
Όσον αφορά τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης χαμηλότερου κινδύνου, η Επιτροπή προτείνει ένα εθελοντικό σύστημα επισήμανσης. Όλες οι εφαρμογές και οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης είναι ευπρόσδεκτοι στην ευρωπαϊκή αγορά, εφόσον συμμορφώνονται με τους κανόνες της ΕΕ.
Phone Arena, insomniagr
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου