freegr

Elon Musk: δουλέψτε στην Tesla ακόμα κι αν δε βγάλατε το λύκειο

Μία ανορθόδοξη προσέγγιση στο θέμα προσφοράς εργασίας εφαρμόζει ο Elon Musk. Χρησιμοποιεί το τεράστιο προφίλ του στο Twitter για να βρει υποψήφιους να στελεχώσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της Tesla, το ενδιαφέρον όμως είναι πως δε ζητά κάποιο συγκεκριμένο πτυχίο. 
 Απαντώντας σε σχόλιο αν χρειάζεται μεταπτυχιακό στην τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε πως το μόνο που τον νοιάζει είναι η βαθιά κατανόηση της τεχνητής νοημοσύνης και η ικανότητα εφαρμογής της με χρήσιμο τρόπο. Δεν τον νοιάζει καν αν έχει τελειώσει κάποιος το λύκειο. 
Προειδοποιεί πάντως πως ενώ το εκπαιδευτικό υπόβαθρο είναι άσχετο για αυτόν, οι υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν ένα “hardcore” τεστ προγραμματισμού. 
 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρουν τα πτυχία πανεπιστημίων. Το ίδιο είχε κάνει και σε συνέντευξή του στο γερμανικό Auto Bild το 2014. Αν κάποιος αποφοιτήσει από ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη πως είναι ικανός για μεγάλα πράγματα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό. Αν δείτε ας πούμε ανθρώπους όπως ο Bill Gates ή ο Larry Ellison, ο Steve Jobs, αυτοί δεν αποφοίτησαν από κάποιο πανεπιστήμιο αλλά αν είχατε τη δυνατότητα να τους προσλάβετε φυσικά και θα ήταν καλή ιδέα. Αντί πτυχίου, ο Musk ψάχνει για “αποδείξεις εξαιρετικών ικανοτήτων. Κι αν υπάρχει κάποιο σημαντικό επίτευγμα, τότε είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί αυτό και στο μέλλον”.

About Freegr network

Από το Blogger.