ειδήσεις

Το Brexit με χρεώσεις περιαγωγής (roaming) από τον Ιανούαριο του 2021

Το περιβόητο Brexit ολοκληρώθηκε μετά κόπων και βασάνων, και οι Βρετανοί φίλοι μας θα πρέπει σιγά σιγά να συνηθίζουν στην ιδέα της απόσχισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν σταδιακά συμπεριλαμβάνεται και μία, ωστόσο, που επηρεάζει τον κάθε Ευρωπαίο πολίτη που επιθυμεί να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του Boris Johnson επιβεβαίωσε πως από τον Ιανουάριο του 2021 πιθανότατα θα τεθούν ξανά σε εφαρμογή οι χρεώσεις περιαγωγής (roaming) που εξαλείφθηκαν μετά από πολλά χρόνια “γδυσίματος” για τους Ευρωπαίους. Η συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit αναφέρει ότι μέχρι τότε θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα προγράμματα των smartphones μας δωρεάν μέχρι τότε, αλλά δεν αποκλείεται από εκεί και πέρα να αλλάξει η κατάσταση.
Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι θα είναι στο χέρι των παρόχων τηλεπικοινωνιών αν θα ξεκινήσουν και πάλι να χρεώνουν τους πελάτες τους όταν ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο (και το αντίστροφο για τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη).. Η ιστοσελίδα TechRadar ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους των παρόχων Three και EE λαμβάνοντας καθησυχαστικές απαντήσεις, αν και αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις συγκεριμένες εταιρείες.
Είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε τις υπερβολικές χρεώσεις περιαγωγής και θα διατηρήσουμε αυτό το μεγάλο όφελος για τον πελάτη, ανεξάρτητα από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν λόγω του Brexit, επιτρέποντας στους πελάτες μας να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα προγράμματα τους όταν ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ευελπιστούμε ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών θα μπορέσουν να έρθουν σε συνεννόηση μεταξύ τους για να μη χαθεί αυτό το προνόμιο όταν ταξιδεύουμε στην Αγγλία.

About Freegr network

Από το Blogger.