ενέργεια

Παρουσιάστηκε η πρώτη εύκαμπτη οθόνη

H τεχνολογία υπήρχε αλλά εξελίχθηκε φθάνοντας στην εποχή των λεπτών όσο ένα χαρτί και εύκαμπτων οθονών. Η παρουσίαση από την Hewlett-Packard του πρώτου πρωτότυπου μίας τέτοιας οθόνης αλλάζει τα δεδομένα.
Η οθόνη κατασκευάστηκε κατά κόρον από πλαστικό υλικό κάτι που της επιτρέπει να είναι φορητή ενώ καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από ότι οι σημερινές οθόνες. Για την κατασκευή της χρησιμοποιείται λιγότερο υλικό (περίπου το 90%) σε σχέση με τις τωρινές, κάτι που αφήνει τα περιθώρια στην HP να επιμένει ότι οι εύκαμπτες οθόνες θα είναι φθηνότερες. Οι ερευνητές στα HP Labs έκανα χρήση της τεχνολογίας self-aligned imprint lithography (SAIL) η οποία επιτρέπει την κατασκευή TFT οθονών πάνω σε εύκαμπτο πλαστικό υλικό. Το πλαστικό υλικό αυτό είναι χαμηλού κόστους και η διαδικασία παραγωγής είναι απλή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της HP. Πιθανές χρήσεις των εύκαμπτων οθονών θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι το ηλεκτρονικό χαρτί και μελλοντικές ηλεκτρονικές συσκευές όπως smartphones και φορητοί υπολογιστές.
Ωστόσο δεν έγινε γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμη στο καταναλωτικό κοινό μια τέτοια συσκευή αλλά η HP αναμένει πως οι πρώτες εύκαμπτες οθόνες θα παραδοθούν για δοκιμές στον Στρατό των Η.Π.Α. μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Πηγή: Techspot

About Freegr network

Από το Blogger.