τεχνολογία

Η νανοτεχνολογία οδηγεί τα mobile του μέλλοντος

Το σχέδιο για φουτουρισιτκά κινητά το είχαμε παρουσιάσει παλιότερα όταν 'τρελλοί' ερευνητές του Nokia Research Center (NRC) και του Πανεπιστήμιου του Cambridge δημιούργησαν το μελλοντικό Concept Phone, προσδίδοντας μια ιδέα από τα κινητά του μέλλοντος.
Η Νανοτεχνολογία, τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα εντελώς διάφανα ή ημιδιάφανα όπου είναι εμφανή τα εσώψυχα της συσκευής και πλούσια δοσολογία από φαντασία είναι ορισμένα από τα συστατικά της δημιουργίας του Nokia Morph. Προς το παρόν, αφήνει το μυαλό να ταξιδεύει σε κινητά / φορητές συσκευές που θα μπορούν να αλλάζουν σχήμα ανάλογα με τις επιθυμίες και ανάγκες του χρήστη ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να καθαρίζουν αυτόματα την επιφάνεια τους, απομακρύνοντας δαχτυλιές και μικρόβια.
Το Morph σύμφωνα με το wired θα μπορεί να φορεθεί στο χέρι ή στο αυτί, να έχει το σχήμα ή το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας, αλλά και να διπλωθεί χωρίς να σπάσει. Θα έχει την ικανότητα να απομακρύνει τη σκόνη και τα υγρά από την επιφάνειά του, ώστε αυτή να παραμένει πάντοτε καθαρή, ενώ η «οθόνη» του θα είναι ουσιαστικά ...ίση με το μέγεθός της επιφάνειάς του. Την «ενέργεια» που απαιτείται για τη λειτουργία του θα την αντλεί από το περιβάλλον, το οποίο άλλωστε και θα παρακολουθεί συνεχώς με τους αισθητήρες του. Ισως χρειαστούν 5 με 7 χρόνια, προτού το Morph γίνει πραγματικότητα, αφού πολλές από τις τεχνολογίες που απαιτούνται για την υλοποίησή του είναι απλά... ανύπαρκτες.

About Freegr network

Από το Blogger.