ειδήσεις

Ασυρματο κινητο μελλον απο την Nokia

ΤΕΛΙΚΑ ολα μπορούν να συμβούν. Οι 'τρελλοί' επιστήμονες της Nokia ολοκληρώνουν αυτό τον καιρό μια νέα τεχνολογία, η οποία έχει τελικό στόχο να απαλλάξει στο μέλλον τους κατόχους κινητών τηλεφώνων από καλώδια και φορτιστές. Το project έχει ως στόχο την αξιοποίηση των ραδιοκυμάτων που βρίσκονται στο περιβάλλον και τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε ηλεκτρική ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει ένα κινητό τηλέφωνο.
Η φρέσκια τεχνολογία αξιοποιεί τα φορτία που βρίσκονται στο Wi-Fi, του τηλεφωνικούς πυλώνες, τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, μετατρέποντάς τα σε ενέργεια που μπορεί να αποθηκευτεί στη μπαταρία των κινητών. Οι ερευνητές υποστηρίζουν κάλλιστα ότι ένα κινητό απαιτεί περίπου 50 milliwatts και τα έως τώρα πειράματα προσέγγισαν στα 5 milliwatts. Με βάση τα επιστημονικά στοιχεία που έχουμε απαιτούνται για να γνωρίζουμε περισσότερα, ακόμη 3 έως 4 χρόνια μέχρι να δούμε στην πράξη τη νέα τεχνολογία.
Ένας από τους περιορισμούς του νέου συστήματος είναι ότι το κινητό πρέπει να είναι απενεργοποιημένο για να φορτιστεί μ' αυτό τον τρόπο. Επίσης, δεν αποκλείεται τα ραδιοκύματα να συνδυαστούν με μια επιπλέον μορφή ενέργειας [π.χ. ηλιακή] προκειμένου να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα

About Freegr network

1 Post a Comment:

Unknown είπε...

Maresi pu en8usiazeste gia 200 xrono nea. Rikste mia matia stis efevresis to Nikola Tesla ke eki 8a klete apo en8usiasmo.

Από το Blogger.