1080p

Νεα streaming γενια του HDMI

Τα νέα πρότυπα σύνδεσης multimedia συσκευών στο σαλόνι μας αποκτούν αξία βάση του νέου πρότυπου σύνδεσης HDMI 1.4, καθώς θεωρείται συνέχεια του προηγούμενου 1.3. Η αναγκαία αναβάθμιση στο καλά υποστηριζόμενο πρότυπο απο την HDMI Licensing, διαθέτει νέες εκπλήξεις για τον χρήστη. Το πρώτο πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι θα επιτρέπει ροή εικόνας μεγέθους 4k*2k [δηλαδή 4096x2160 στα 24Hz, ή 3840x2160 στα 24 25 και 30Hz ] αποτιμώντας με αυτό τον τρόπο την επόμενη γενιά του FullHD.
Φυσικά δεν θα παραμείνουμε σε αυτό το σημείο. Το νέο πρότυπο θα υποστηρίζει δίκτυο με συνδεσιμότητα ethernet, μετάδοση τρισδιάστατων εικόνων αλλά και αμφίδρομη μετάδοση ήχου. Με άλλα λόγια πλέονοποιαδήποτε συσκευή συνδέεται μέσω του πρότυπου θα είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο, παρέχοντας άμεσα μεγαλύτερη υποστήριξη streaming. Θετική κρίνεται και η υποστήριξη νέων ColorSpaces ώστε να υπάρχει αναπαραγωγή χρωμάτων με μεγαλύτερη πιστότητα. Μάλιστα περιλαμβάνει βάση των προδιαγραφών και βύσμα microHDMI, που όμως θα υποστηρίζει αναλύσεις μέχρι 1080p.
Με τις ολοκληρωμένες αλλαγές, δημιουργείται στο σαλόνι μας μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα συνδεσιμότητας, που αν μη τι άλλο θα καταγραφεί ως πλεονέκτημα για τις επόμενες γενιές Home Entertainment.
Πηγή: HotHardware

About Freegr network

Από το Blogger.