3D

Το 3D μετα το Χολιγουντ εισβαλει στα παιχνιδια!

Η επαφή και ενασχόληση του κοινού με τον τρισδιάστατο κινηματογράφο, χάρη σε νέες ταινίες όπως Η Εποχή των Παγετώνων 3 και το αναμενόμενο Ψηλά στον Ουρανό, ανοίγει φέτος το δρόμο ακόμακαι για βιντεοπαιχνίδια σε 3D.
Το παιχνίδι G-Force της Disney Interactive Studios, βασισμένη στην ομώνυμη τρισδιάστατη ταινία του Τζέρι Μπρουκχάιμερ, θα προσφέρει τη στερεοσκοπική εμπειρία στους χρήστες του Xbox 360 και του Playstation 3, αξιοποιώντας την τεχνολογία Anaglyph 3D με τα κόκκινα και πράσινα γυαλιά που είχαν γίνει μόδα τη δεκαετία του 1950. Όπως υποστήριξε το Reuters, η Disney θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία στο Toy Story Midway Mania, το οποίο θα κυκλοφορήσει για το Wii παράλληλα με την ταινία Toy Story 3D τον Οκτώβριο.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα η Ubisoft, η οποία ανέπτυξε τη δική της στερεοσκοπική τεχνολογία για τη μεταφορά της ταινίας επιστημονικής φαντασίας Avatar του Τζέιμς Κάμερον, η οποία αναμένεται το Δεκέμβριο. Το σύστημά της βασίζεται στα διαυγή πολωτικά γυαλιά που χρησιμοποιούνται σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες.
«Είναι φανταστικό» σχολίασε ο Αμερικανός σκηνοθέτης παρουσιάζοντας το παιχνίδι νωρίτερα φέτος στην έκθεση ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας του Λος Αντζελες (E3). «Βάζεις το κεφάλί σου στην οθόνη και ο κόσμος τυλίγεται γύρω σου. Είναι η πρώτη φορά που φοβήθηκα σε ένα βιντεοπαιχνίδι όταν επιτίθενται οι σφυροκέφαλοι εχθροί. Είναι πολύ τρομακτικό» είπε. Αναλυτές της αγοράς εκτίμησαν μάλιστα με δηλώσεις τους στο Reuters ότι αν το εγχείρημα πετύχει με τα νέα βιντεοπαιχνίδια, οι τεχνολογίες τρισδιάστατης προβολής θα ενσωματωθούν σταδιακά στις τηλεοράσεις.

About Freegr network

Από το Blogger.