applications

Νεο Google OS για τα Netbooks

ΜΕΤΑ την έκδοση του Mobilius για τα μικρά φορητά θαύματα τα OS για netbooks αυξάνονται, αφού επιβεβαιώνεται ότι και η Google ετοιμάζει δικό της λειτουργικό σύστημα. Πριν απο καιρό δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες, αλλά πρόσφατα, μέσω του Official Blog της εταιρίας, καταγράφεται η ύπραξη του εγχειρήματος με αρκετές μαλιστα λεπτομέρειες. Αρχικά η ονομασία του θα είναι Google Chrome OS. Ουσιαστικά η ονομασία Chrome θα παραμείνει στην εταιρία και θα τη χρησιμοποιήσει αρκετά. Το λειτουργικό θα είναι ανοικτού κώδικα, αρκετά ελαφρύ και σε πρώτο στάδιο θα προορίζεται για netbooks. Μέσα στο 2009 θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές και στο πρώτο μισό του 2010 θα βγουν τα πρώτα netbooks στην αγορά.
Ο σχεδιασμός του δίνει έμφαση κυρίως στην ταχύτητα, την απλότητα και την ασφάλεια. Όπως και με τον Chrome Browser, η ανάπτυξη έγινε από λευκό χαρτί με γνώμονα την ευκολία του χρήστη. Μάλιστα σημαντική προσοχή δόθηκε στην ασφάλεια, αφού προορίζεται για χρήση Web και πρέπει να προστατευθεί ο χρήστης. Το περιβάλλον θα καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να εισέλθει στο web σε μερικά δευτερόλεπτα.
To Google Chrome OS θα φέρει συμβατότητα σε όλα τα μεγέθη ώστε να τρέχει και σε x86 επεξεργαστές, αλλά και σε ARM. Στην ουσία είναι ένα καινούριο παραθυρικό περιβάλλον που βασίζεται στο Linux Kernel. Οι εφαρμογές του όμως, θα είναι web-based. Φαίνεται ότι θα παρέχει μειωμένες αρχικά δυνατότητες που θα έχουν οι εφαρμογές, αλλά τις κάνει ιδιαίτερα εύχρηστες και μπορούν να τρέξουν σε οποιοδήποτε υπολογιστή αν είναι σχεδιασμένες σωστά. Συμπερασματικά θα ισχυριστούμε ότι το Google Chrome OS δεν αποτελεί κάποια διαφορετική έκδοση του Android, αλλά ένα διαφορετικό λειτουργικό.

Υπομονή λοιπόν μέχρι το φθινόπωρο για περισσότερες λεπτομέρειες.

About Freegr network

Από το Blogger.