antivirus

Τα Δωρεαν καλυτερα freeware προγραμματα


ΣΗΜΕΡΑ το τσάπα κυριαρχεί στο χώρο του software και μάλιστα νόμιμου για να κάνετε τα πάντα χωρίς κόπο! Αν κάνετε μια αναζήτηση σε συγκεκριμένο software θα βρείτε τα πάντα και φυσικά δωρεάν όταν ιδίως παρέχουν στον χρήστη τέλειες δυνατότητες ακόμα και από εμπορικά προγράμματα. Συγκεντρώσαμε και αποκαλύπτουμε αυτή την φορά λοιπόν τα 30 + 1 καλύτερα freeware προγράμματα τα οποία δεν θα χάσετε από τον υπολογιστή σας (desktop, laptop, notebook, netbook). Σίγουρα ορισμένα γνωρίζουμε ότι αποτελούν αχώριστο σύντροφο, αλλά δοκιμάστε ακόμα και όσα προτείνονται απο τους φίλους μας!
Avast! Home Edition FREE
Επειδή η ασφάλεια είναι τα πάντα εμείς το θεωρούμε κορυφαίο και μάλιστα χωρίς να τρώει πόρους οπότεαν δεν έχετε ήδη εγκατεστημένη κάποια εφαρμογή που να προστατεύει τον υπολογιστή σας από τους ιούς κάντε το τώρα μια δωρεάν λύση με άριστα αποτελέσματα είναι το Avast το οποίο και ελαφρύ είναι και αποτελεσματικό για κάθε χρήση παντού.
Ad-Aware Free
Οι ιοί όμως δεν είναι τα μόνα προγράμματα από τα οποία θα πρέπει να προστατεύετε τον υπολογιστή σας. Το Ad-Aware Free θα αναλάβει να την προστασία του από κάθε είδους adaware προγράμματα τα οποία μπορούν να γίνουν από απλώς εκνευριστικά μέχρι και πολύ επικίνδυνα!
Firefox
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το Firefox, έναν από τους πιο δημοφιλείς browsers. Στα θετικά του χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει ακόμα από τον ανταγωνισμό (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν Microsoft, Google, Apple κ.α.) και το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες add ons (extensions) που του προσθέτουν διάφορες δυνατότητες ανάλογα και με τις ανάγκες σας. Μην το παρακάνετε όμως ο Firefox είναι γνωστός επίσης και για τις ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις που έχει από τη μνήμη του συστήματός σας.
Digsby
Έχετε λογαριασμό στο Live Messenger, στο GMail, στο Yahoo στο Facebook στο Twitter; Επειδή λοιπόν κάθε μία από τις παραπάνω "υπηρεσίες επικοινωνίας" προσφέρει την δική της εφαρμογή ή, ακόμα χειρότερα, δεν προσφέρει τίποτα και πρέπει να συνδέεστε με την σχετική σελίδα της υπηρεσίας, το Digsby σας λύνει τα χέρια και σας επιτρέπει να μαζέψετε σε μία και μοναδική εφαρμογή όλους τους "ηλεκτρονικούς" φίλους και όλη την επικοινωνία με αυτούς.
7Zip
Η καλύτερη ίσως δωρεάν (και όχι μόνο) εφαρμογή για να διαχειρίζεστε συμπιεσμένα αρχεία (από zip μέχρι rar κ.α.). Το 7Zip διαθέτει και ένα δικό του, ομώνυμο, format συμπίεσης με το οποίο κάνει ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση από ότι έχετε συνηθίσει.
CDBurnerXP
To CDBurnerXP είναι η καλύτερη δωρεάν λύση για να γράφετε δίσκους CD/DVD. Διαθέτει ένα καλοσχεδιασμένο περιβάλλον ενώ είναι και ιδιαίτερα οικονομικό όσον αφορά στη χρήση των πόρων του υπολογιστή σας. Υποστηρίζει εγγραφή σε Blu-Ray και αναγνωρίζει κανονικά iso και nrg αρχεία. Σημειώστε επίσης και το ελληνικό μενού. Θέλετε κάτι άλλο;
WinAmp
Το Winamp αποτελει δικαιολογημένα μια διαχρονική λύση media player τον οποίο όμως σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μόνο ως audio player για τα mp3 αρχεία σας αφού έχουμε αμέσως μετά καλύτερη λύση για video player.
VLC Media Player
Ο VLC Media Player είναι καλύτερος player για video (υποστηρίζει και stream μέσω Internet) αφού θα παίξει σχεδόν όλους τους τύπους αρχείων. Μάλιστα διαθέτει και τους δικούς του codecs (αποκωδικοποιητές) και δεν απαιτεί κάποια άλλη εγκατάσταση. Απαραίτητος σε κάθε σύστημα.
SyncToy
Τα αρχεία σας θέλετε να τα έχετε πάντα μαζί σας και ενημερωμένα. Με το SyncToy, μια δωρεάν εφαρμογή από την Microsoft, μπορείτε να συγχρονίζετε αρχεία, φακέλους ακόμα και δικτυακούς δίσκους έτσι ώστε να έχετε πάντα τις πλέον πρόσφατες εκδόσεις τους.
PDF-XChange Viewer
Το PDF-XChange Viewer είναι η εναλλακτική λύση στο Adobe Reader καθώς σας επιτρέπει να βλέπετε αρχεία PDF. Σε σχέση με τον ανταγωνιστή του προσφέρει και κάποιες λειτουργίες επεξεργασίας.
BatteryBar
Δεν είναι σπαστικό να μένεις από... μπαταρία; Αν χρησιμοποιείτε laptop τότε θα ξέρετε ήδη πόσο σημαντική είναι η αυτονομία του φορητού σας υπολογιστή. Το BatteryBar σας δίνει μία καλύτερη εικόνα για τη ζωή της μπαταρίας σας από το απλό εικονίδιο των Windows για να μην μείνετε ποτέ από ρεύμα!
CCleaner
θα πρέπει να ξέρετε ότι ελάχιστες μόνο εφαρμογές δεν αφήνουν κατάλοιπα στον υπολογιστή σας μετά την απεγκατάστασή τους. Αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα σύστημα οι επιδόσεις του οποίου είναι σαφώς χαμηλότερες από αυτές που θα περιμένατε. Το CCleaner είναι ίσως η μοναδική ανάλογη λύση που μπορεί να αναβάλει το format και την εγκατάσταση εκ νέου των Windows.
DoubleVision
Επειδή οι οθόνες των laptop είναι όπως και να το κάνουμε μικρές με το DoubleVision καταφέρνετε ενώ έχετε ανοιχτές τις εφαρμογές για να κάνετε την δουλειά σας να βλέπετε και video από το YouTube για παράδειγμα σε ένα ημι-διάφανο παράθυρο που δεν καταλαμβάνει χώρο από την επιφάνεια εργασίας σας.
OpenOffice.org"> OpenOffice.org
To OpenOffice.org είναι μια open source σουίτα εφαρμογών γραφείου καθώς περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου (Writer), υπολογιστικό φύλλο (Calc), δημιουργό παρουσιάσεων (Ιmpress) και πρόγραμμα σχεδίασης (Draw). Σημειώστε ότι υπάρχει και στα Ελληνικά ενώ μπορεί να ανοίξει και να αποθηκεύσει αρχεία συμβατά με Microsoft Office.
HJSplit
Με το HJSplit μπορείτε να διαχειριστείτε αρχεία κάθε μεγέθους χωρίζοντας τα σε μικρότερα κομμάτια κάνοντας έτσι τη μεταφορά τους ευκολότερη. Δεν απαιτεί εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.
SpywareBlaster
Τα προγράμματα spyware είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τον υπολογιστή σας και τα προσωπικά σας στοιχεία. Το SpywareBlaster θα αναλάβει να σας προστατέψει από αυτόν το κίνδυνο.

Active Hard Disk Monitor
Το Active Hard Disk Monitor εκπληρώνει αυτό που αναφέρει στο όνομα του, ελέγχει δηλαδή συνεχώς τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας και σας προειδοποιεί όταν αυτός πρόκειται να παρουσιάσει βλάβη.
Stickies
Όλοι μας πιστεύω ότι έχουμε οικολογική συνείδηση οπότε και δεν χρειάζεται για την παραμικρή σημείωση σας να χρησιμοποιείτε χαρτί ή κάποιο post-it. Με το Stickies θα καταφέρετε να σημειώνετε τα πάντα στον υπολογιστή και να μην τα ξεχνάτε αφού θα βρίσκονται συνεχώς εμπρός σας.
PagePlus SE
Δεν χρειάζεται να μάθετε Indesign για να σχεδιάσετε ένα έντυπο. Το PagePlus SE είναι μια δωρεάν εφαρμογή με πολλές δυνατότητες.
RAMPro
Ένας υπολογιστής δεν μπορεί ποτέ να έχει αρκετή μνήμη. Ιδιαίτερα στην περίπτωση των netbooks όπου συνήθως έχουμε 1 μόλις GB RAM τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα. Το RAMPro θα σας βοηθήσει καθώς αναλαμβάνει να απομακρύνει από τη μνήμη του συστήματος υπολείμματα εφαρμογών που έχετε κλείσει απελευθερώνοντας με αυτόν τον τρόπο πολύτιμους πόρους τους συστήματος.
Networx
Με το Networkx έχετε μία γρήγορη εικόνα για την κατάσταση του ασύρματου ή ενσύρματου δικτύου στο οποίο έχετε συνδεθεί.
Unstoppable Copier
Το Unstoppable Copier θα αναλάβει να επαναφέρει αρχεία τα οποία βρίσκονται αποθηκευμένα σε κάποιον σκληρό δίσκο που παρουσίασε πρόβλημα.
Calc98
Αν θέλετε κάτι καλύτερο από το κομπιουτεράκι των Windows τότε θα πρέπει να δείτε το Calc98, ένα επιστημονικό calculator που προσφέρεται δωρεάν.
Total Organizer
Το Total Organizer σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε όλες σας τις επαφές, να αποθηκεύσετε σημειώσεις, να δημιουργήσετε λίστες to-do και να δημιουργήσετε ηλεκτρονικά ημερολόγια για να βάλετε τη ψηφιακή ζωή σας σε τάξη.
GFI Backup
Με το GFI Backup μπορείτε να κρατάτε ασφαλή αντίγραφα από τα αρχεία σας. Μάλιστα το πρόγραμμα αναλαμβάνει να συμπιέσει τα δεδομένα σας ώστε αυτά να μην πιάνουν πολύ χώρο στο σκληρό σας δίσκο.
VirtualBox
Το VirtualBox είναι ένας εικονικός δεύτερος υπολογιστής ο οποίος εγκαθίσταται στα Windows και στον οποίο μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα θέλετε. Εξαιρετικά χρήσιμο όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποια εφαρμογή που υπάρχει μόνο για συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα ή όταν απλώς σας αρέσει να δοκιμάζετε διάφορα λειτουργικά συστήματα και δεν θέλετε να κάνετε κάθε τόσο επανεγκατάσταση των Windows. Skype
Με το Skype μπορείτε να πραγματοποιείτε δωρεάν ή με χαμηλό κόστος κλήσεις από και προς σταθερά τηλέφωνα και υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.
Free Download Manager
Αν κατεβάζετε συχνά αρχεία από το Web τότε ο Free Download Manager θα βάλει σε μια τάξη τα downloads σας ενώ θα επιταχύνει και τη διαδικασία.
Spotlight On Windows
Αν σας αρέσει να ξέρετε κάθε στιγμή τι συμβαίνει στον υπολογιστή σας τότε το Spotlight θα σας εντυπωσιάσει και εσάς και τους φίλους σας.
TweetDeck
Μία από τις καλύτερες εφαρμογές για να βλέπετε το λογαριασμό σας στο Twitter είναι και το TweetDeck. Αν είστε οπαδός του δημοφιλούς social network τότε θα το λατρέψετε για την ευχρηστία του.
TeamViewer
Το TeamViewer είναι η καλύτερη εφαρμογή για να διαχειρίζεστε απομακρυσμένα, μέσω Internet, τον υπολογιστή σας. Ιδιαίτερα εύχρηστο και με συχνές ανανεώσεις.
Αν έχετε και εσείς κάποια freeware εφαρμογή χωρίς την οποία δεν μπορείτε να δουλέψετε στον υπολογιστή σας πείτε μας για αυτήν εδώ ώστε να συμπεριληφθεί στην επόμενη λίστα που με τα καλύτερα freeware προγράμματα που θα φτιάξουμε.

About Freegr network

Από το Blogger.