freegr.gr

Νεες τασεις στην εκθεση Gamescom 2009

ΔΙΕΞΗΧΘΗ τελικά, στην Κολωνία της Γερμανίας η Gamescom, μια έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στα video games, με τις πρώτες πληροφορίες να μας καθληνώνουν. Στην έκθεση υπήρξαν φρέσκιεςανακοινώσεις, ενώ ταυτόχρονα ο φίλος μας tasosbin έπαιξε αρκετά νέα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν για PC και κονσόλες τους επόμενους μήνες.
Το σημαντικό γεγονός ήταν ότι, η Electronic Arts και η Sony διοργάνωσαν τις επίσημες συνεντεύξεις τύπου. Η μεν πρώτη παρουσίασε άμεσα το lineup των παιχνιδιών για τη χρονιά 2009-2020, ενώ η Sony επέδειξε την πλούσια γκάμα της, όπως πολλά παιχνίδια για το PS3 και το PSP, αλλά με νέες δραστηριότητες ψυχαγωγίας για το τελικό χρήστη.
Ολα αυτά, καθώς αναμένουμε το επικείμενο PSP Go, το οποίο δε διαθέτει UMD drive και τα παιχνίδια οπότε ο χρήστης αναγκάζεται πλέοννα αγοράζει από το PS Store μέσω Internet, η Sony ξεκινά τη διάθεση προπληρωμένων καρτών των 20 και 50 ευρώ. Οι κάρτες αυτές θα μπορούν να αξιοποιούνται από όσους δεν έχουν ή δε θέλουν να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα για τις συναλλαγές τους με το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας, ενώ θα είναι εφιτκή η χρήση τους για αγορές και στο PlayStation 3.
Η Sony συνέχισε τις ανακοινώσεις για το PSP και το PSP Go, αυτή τη φορά με την υπηρεσία διάθεσης comics μέσω του PS Store. Ο Digital Comic Reader αφορά αποκλειστικάτα PSP/PSP Go, προσφέροντας τη δυνατότητα για download δεκάδων χιλιάδων διαθέσιμων comics από γνωστές εταιρείες (π.χ. Marvel) και ένα λειτουργικόπεριβάλλον για την ανάγνωση των comics. Αρχικά τα comics θα είναι διαθέσιμα στην αγγλική γλώσσα, στο μέλλον όμως θα προστεθούν ακόμα περισσότερες γλώσσες.
Η τελευταία ανακοίνωση σχετικά με το PSP αφορά τα Mimis, μια νέα υπηρεσία, η οποία θα παρέχει στους gamers τη δυνατότητα να αγοράζουν χαμηλού κόστους games που έχουν αναπτυχθεί είτε από από ανεξάρτητους developers είτε από εταιρείες, όπως η Electronic Arts. Τα Mimis δε θα κοστίζουν πάνω από 10 ευρώ, άρα μπορει το τελικό ποσό να είναι μικρότερο.
Η συνέντευξη τύπου της Sony ολοκληρώθηκε είχε όμως και άλλα ευχάριστα νέα. Από τις προηγούμενες μέρες υπήρχε η φήμη, η οποία επιβεβαιώθηκε από την ίδια τη Sony με την ανακοίνωση της νέας έκδοσης του PlayStation 3, μιας έκδοσης που φαίνεται πως θα κερδίσει τις καρδιές όλων των gamers με αυτά που τη συνοδεύουν.
Το νέο PS3 παραμένει "Slim" σε διαστάσεις και βάρος αλλά όχι σε χαρακτηριστικά. Η νέα έκδοση της κονσόλας είναι μικρότερη κατά 32%, έχασε 2 κιλά βάρους και είναι ελαφρύτερη κατά 36% ενώ προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση κατά 34%. Το τροφοδοτικό ενσωματώθηκε στην κονσόλα, γεγονός που ενισχύει την κατανάλωση και τη συνολική εικόνα της Sony, η οποία δε σταμάτησε όμως μόνο στις διαστάσεις. Το νέο PS3 θα διατίθεται με σκληρό δίσκο χωρητικότητας 120GB, ενώ παρέμειναν φυσικά το Blu-Ray drive, οι θύρες USB και η δυνατότητα WiFi.
Πόσο όμως θα κοστίζει το νέο PS3 με όλους αυτούς τους νεωτερισμούς του; Πολύ λιγότερο από το προκάτοχό του, αφού η τιμή του PS3 "Slim" είναι 299 ευρώ ενώ η διαθεσιμότητά του σχεδόν άμεση. Από 1η Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται σε όλα τα καταστήματα, έτοιμο να διασκεδάσει όσους το επιλέξουν. Μοναδικό μειονέκτημά του είναι το γεγονός ότι δε μπορεί να σταθεί όρθιο όπως το προϋπάρχον μοντέλο. Η κατασκευάστρια, πάντως, αναφέρει ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει ειδική βάση στήριξης.

About Freegr network

Από το Blogger.