freegr.gr

Oι υπολογιστες του μελλοντος είναι ΕΔΩ

Όπως όλα δείχνουν, το ταξίδι στην πληροφορική του μέλλοντος μόλις άρχισε. Πριν από λίγες μέρες η κορυφαία Microsoft και η νεοσύστατη LiveScribe παρουσίασαν τις μοναδικές φουτουριστικές δημιουργίες τους, οι οποίες αποτελούν την απόλυτη καινοτομία στα υπάρχοντα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δίνοντάς μας τη δυνατότητα να εργαζόμαστε παίζονταας σαν παιδιά, ή αναπαράγοντας τις κινήσεις του μολυβιού πάνω στο χαρτί, ανοίγουν νέες δυνατότητες στην εργασία και στη συνεργασία.
Το όραμα του Μπιλ Γκέιτς φαίνεται οτι παίρνει σάρκα και οστά με τη μορφή ενός... τραπεζιού. Βέβαια, δεν είναι ένα τραπεζάκι πάνω στο οποίο θα απολαύσετε τον καφέ σας ή θα ξεκουράσετε τα πόδια σας, αλλά είναι η τελευταία δημιουργία υψηλής τεχνολογίας της Microsoft. Ονομάζεται Surface και είναι ο νέος υπερσύγχρονος ηλεκτρονικός υπολογιστής αφής του αμερικάνικου κολοσσού της πληροφορικής. Σε τίποτα, όμως, το συγκεκριμένο ρποϊόν δεν θυμίζει παλαιότερες απόπειρες κι αυτό διότι ξεφεύγει τελείως από την παραδοσιακή μορφή υπολοφιστή που συνοδεύεται από ποντίκι και πληκτρολόγιο. Αντίθετα, αποτελείται από μια τεράστια οριζόντια οθόνη 30 ιντσών, η οποία υπόσχεται στους χρήστες πρωτόγνωρες εμπειρίες μέσω φωνητικής αναγνώρισης, αφής ή ηλεκτρονικής πένας. Επιτρέπει τον χειρισμό από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα, πράγμα που ανοίγει νέα παράθυρα στον κόσμο της διάδρασης και του δίνει τον τίτλο του «κοινωνικού» ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Αυτό που κάνει τον Surface να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα αναγνώρισης των συσκευών που τοποθετούνται πάνω σ' αυτόν. Για παράδειγμα, μπορεί να αναγνωρίσει τα κινητά τηλέφωνα που αφήνουν οι χρήστες πάνω του και στη συνέχεια να συνδεθεί στο διαδίκτυο για την απόκτηση των τελευταίων ringtones ή τη φόρτωση άλλων τηλεεφαρμογών, ή ακόμη να εντοπίσει μια φωτογραφική μηχανή και να φορτώσει το υλικό της στην οθόνη, επιτρέποντας στη συνέχεια στους χρήστες την επεξεργασία των φωτογραφιών διαμέσου της αφής.
Το «παντοδύναμο τραπεζάκι» θα αποτελούσε μια ιδιαίτερα χρήσιμη λύση σε επαγγελματικές συναντήσεις ή παρουσιάσεις, χωρίς να αποκλείεται η χρήση του στο σπίτι σαν μέσο διασκέδασης, αφού προσφέρει μοναδικά παιχνίδια και εφαρμογές για όλη την οικογένεια. Το μόνο εμπόδιο μέχρι στιγμής είναι η τιμή του, που κυμαίνεται μεταξύ 4.000 και 7.500 ευρώ ανάλογα με την έκδοση, η εταιρεία ωστόσο πιστεύει οτι το κόστος θα μειωθεί σημαντικά μέσα στα πρώτα τρία χρόνια κυκλοφορίας του προϊόντος.

About Freegr network

Από το Blogger.