ειδήσεις

Το εργαλείο Blackhole πρώτο στις τελευταίες κακόβουλες επιθέσεις

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας λογισμικού και υλικού Sophos, περισσότερες από τις μισές επιθέσεις που πραγματοποιούνται στο Internet υλοποιούνται πλέον από κακόβουλο λογισμικό που "μεταφορτώνεται" αυτόματα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης αναφοράς είναι ότι περίπου το 31% των Διαδικτυακών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν το δεύτερο μισό του 2011 ξεκίνησαν από ένα συγκεκριμένο λογισμικό, το Blackhole.
Το Blackhole είναι ένα εργαλείο που έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε να μολύνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αυτόματα, όταν αυτοί επισκέπτονται μια κακόβουλη τοποθεσία του Internet. Οι προγραμματιστές του Blackhole επεκτείνουν συνεχώς τις “δυνατότητές” του οι οποίες εκμεταλλεύονται συνήθως κενά που παρουσιάζονται στη Java. Οι hackers χρησιμοποιούν συνήθως τέτοια εργαλεία έτσι ώστε να “μεταδώσουν” στους υπολογιστές διαφόρων ειδών κακόβουλο λογισμικό όπως τα rootkits ή ψεύτικα προγράμματα antivirus τα οποία προτρέπουν τους χρήστες να πληρώσουν έτσι ώστε να απαλαχθούν από τον ιό.
Η αναφορά της εταιρείας Sophos περιλαμβάνει μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία όπως ότι οι ΗΠΑ κυριαρχούν στις μαζικές αποστολές spam email με ποσοστό 11.43% της παγκόσμιας διακίνησης τέτοιων μηνυμάτων η πιο επικίνδυνη τοποθεσία για να υπάρχει ένα δίκτυο υπολογιστών βρίσκεται στη Χιλή, έχοντας 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθεί από κάποιον ιό σε σύγκριση με τα δίκτυα που βρίσκονται στην Αμερική
το διαδικτυακό “σκουλίκι” Conficker γνωστό ακόμη και με τα ονόματα Downup και Kido βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο συχνά μεταδιδόμενες απειλές παρά τα τρία χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη φορά που ανακαλύφθηκε.

About Freegr network

Από το Blogger.