τεχνολογία

Νέες οθόνες με IPS panel και σύνδεση MHL

Η LG ανακοίνωσε την παγκόσμια διάθεση της νέας σειράς premium οθονών για υπολογιστές με ονομασία IPS7. Όλες οι οθόνες θα έρχονται με IPS LED-backlit LCD panels και σύνδεση MHL (mobile high-definition link) που επιτρέπει την άμεση σύνδεση smartphones, tablets και φωτογραφικών μηχανών με την οθόνη.
Η σειρά IPS7 έχει σχεδιαστεί με βάσει το Cinema Screen design της LG, που προσφέρει ένα πολύ λεπτό πλαίσιο γύρω από την οθόνη, στην συγκεκριμένη περίπτωση μόλις 1,2 χιλιοστά. Καθώς η LG είναι από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές IPS (in-plane switching panel) μπορεί να προσφέρει γωνίες θέασης των 178° οριζόντια και κάθετα. Ο φωτισμός προέρχεται από LED κάτι που βοηθάει στην μείωση του πάχους της οθόνης στα 14,1 χιλιοστά.
Στην νέα σειρά IPS7 περιλαμβάνονται ως τώρα δύο μοντέλα, η οθόνη 23 ιντσών IPS237L και η οθόνη 27 ιντσών IPS277L. Και οι δύο έχουν ανάλυση 1920 x 1080, χρόνο απόκρισης 5 ms, mega contrast-ratio και φωτεινότητα 250 cd/m². Ακόμα έρχονται με hardware colour-calibration, aggressive power-saving mode και 6-axis control. Εκτός από την MHL σύνδεση υποστηρίζεται και η κλασσική HDMI με την χρήση αντάπτορα.
Σχολιάζοντας την παρουσίαση της νέας αυτής σειράς, ο J.J. Lee, Executive Vice President and Head of the IT Business Unit της LG Home Entertainment Company ανέφερε: "Συνδυάζοντας το CINEMA SCREEN Design και την λειτουργία MHL με την καλύτερη δυνατή τεχνολογία στα IPS panel, η σειρά IPS7 μπορεί να προσφέρει εκπληκτικό σχεδιασμό και επιδόσεις" καθώς και "με την μεγάλη αύξηση στον αριθμό των smartphones και των tablets το διαθέσιμο περιεχόμενο έχει αυξηθεί δραματικά. Η σειρά IPS7 της LG επιτρέπει στους θεατές να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις νέες δυνατότητες."

About Freegr network

Από το Blogger.