ειδήσεις

Φόβοι για αύξηση στις τιμές των μνημών DDR3

Φωτιά ξέσπασε χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της SK Hynix, του 2ου μεγαλύτερου κατασκευαστή προϊόντων μνήμης, που ειδικεύεται σε DDR3 DRAM & GDDR5 modules. Η φωτιά εκδηλώθηκε στα fab 1 & fab 2 της εταιρίας που βρίσκονται στην περιοχή Wuxi στην Κίνα. Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε στις 3.50 τοπική ώρα μετά από έκρηξη χημικώνστις εγκαταστάσεις καθαρισμού του αέρα. Στα συγκεκριμένα fabs κατασκευάζονται μνήμες GDDR5 που χρησιμοποιούνται στις πιο γρήγορες κάρτες της nVidia.
Υπολογίζεται οτι η Hynix κατασκευάζει το 30% της παγκόσμιας παραγωγής μνημών και μετά από αυτό το περιστατικόχάνει σχεδόν την μισή της παραγωγή, κάτι που κάνει τις εταιρίες που προμηθεύονται μνήμες από την Hynix να σταματήσουν την παράδοση των προϊόντων τους μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Αν και εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε οτι τα μηχανήματα στα clean rooms της εταιρίας δεν έχουν υποστεί ζημιές και δεν θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να αποκατασταθεί η παραγωγή στα παλιά επίπεδα, οι τιμές των μνημών έχουν ήδη αρχίσει να αυξάνονται στο χρηματιστήριο της Taiwan, όπου τα chip των 4Gb DDR3 1600MHz έχουν αύξηση 10,19% και τα chip του 1Gb DDR3 1333MHz/1600MHz φτάνουν το +19%.

About Freegr network

Από το Blogger.