τεχνολογία

Τέλος στο touch, η φωνή το νέο interface

H Samsung Electronics θα επιχειρήσει να αλλάξει τον τρόπο που χειριζόμαστε όλες τις ηλεκτρονικές, δικτυωμένες συσκευές μας, αναθέτοντας καθήκοντα ψηφιακού βοηθού στη Bixby. Βασισμένη στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η Bixby υπόσχεται ότι θα καταλαβαίνει όταν τις μιλούν σε φυσική γλώσσα, χωρίς σαφείς φωνητικές εντολές, εν μέσω της χρήσης οποιουδήποτε app για να διεκπεραιώσει όλα όσα έπρεπε να κάνει ο χρήστης αγγίζοντας την οθόνη.
H Bixby θα μπορεί να εκτελέσει με υπαγόρευση σε φυσική γλώσσα όλες τις εργασίες μιας εφαρμογής, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σχετική υποστήριξη στο app (είναι όπως λέγεται "Bixby enabled" app), δηλαδή να κάνει οτιδήποτε θα μπορούσε να ζητήσει ο χρήστης εναλλακτικά αγγίζοντας την οθόνη.
Η Bixby θα παραμένει διαθέσιμη και θα γνωρίζει τη φάση στην οποία βρίσκεται η εκτέλεση μιας υποστηριζόμενης εφαρμογής, δεν θα χρειάζεται δηλαδή επανεκκίνηση της εφαρμογής. Έτσι, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει να χειριστεί την εφαρμογή με άγγιγμα και να μεταβεί στο χειρισμό της με φωνητικές εντολές στη Bixby, να επιστρέψει στο touch και να συνεχίσει με τη φωνή, χωρίς να διακόπτεται η εφαρμογή ανάλογα με το επιλεγμένο τρόπο διεπαφής (touch ή φωνή).
Η Bixby θα είναι πιο ανεκτική από άλλες «ψηφιακές βοηθούς» και δεν θα απαιτείται από το χρήστη να θυμάται πώς πρέπει να υπαγορεύσει και ποιες ακριβώς εντολές. Θα είναι αρκετά «έξυπνη» ώστε να εκτελεί φωνητικές εντολές ακόμα και όταν αυτές είναι ημιτελείς, ζητώντας από το χρήστη ό,τι υπολείπεται.
Η Bixby θα έχει επίσης το δικό της φυσικό πλήκτρο -στο S8 αυτό θα βρίσκεται στο πλάι. Έτσι, για παράδειγμα, σήμερα όταν θέλει κανείς να πραγματοποιήσει μια τηλεφωνική κλήση πρέπει να ενεργοποιήσει, να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό του, να αναζητήσει το εικονίδιο κλήσεων, να αναζητήσει το τηλέφωνο στις επαφές και να πατήσει το εικονίδιο κλήσης για να τα καταφέρει. Η Samsung θα προτείνει όλα αυτά να αναθέτονται στη Bixby: πάτημα του φυσικού πλήκτρου και μια φωνητική εντολή για την κλήση του επιθυμητού προσώπου.
Πάντως, στις 29 Μαρτίου, οπότε αναμένεται η παρουσίαση του Galaxy S8 ο χειρισμός ενός μόνο υποσυνόλου προεγκαταστημένων εφαρμογών θα είναι εφικτός με φωνητικές εντολές στη Bixby. Απώτερος στόχος της ομάδας έρευνας και ανάπτυξης της νοτιοκορεάτικης εταιρείας είναι να διαθέσει ένα σύνολο εργαλείων που θα επιτρέψουν στις ομάδες ανάπτυξης εφαρμογών να υποστηρίξουν το φωνητικό interface που έχει αναπτύξει.
Για να ανταποκριθεί η Bixby απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο, καθώς πρόκειται για μια υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης, η απαιτητική επεξεργασία για την οποία γίνεται στους διακομιστές της Samsung, στο λεγόμενο cloud. Η επιλογή αυτή θα επιτρέψει στη Samsung να θέσει τη Bixby στη διάθεση όλων των δικτυωμένων προϊόντων της ώστε συσκευές όπως το κλιματιστικό, ή η τηλεόραση  να ανταποκρίνονται επίσης σε φωνητικές εντολές που δόθηκαν στη Bixby.

About Freegr network

Από το Blogger.