freegr

Ο ΚΟΡΟΝΙΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ SMARTPHONES

Η πανδημία του κορωνοϊού χτύπησε και τη smartphone βιομηχανία, η οποία κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων στην ιστορία της. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 ο όγκος πωλήσεων έπεσε κατά εκατομμύρια συσκευές, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ συγκρινόμενο με άλλες χρονιές.
Διαφορετικές εταιρίες αναλύσεων δίνουν διαφορετικά ποσοστά, αλλά όλα είναι τα μεγαλύτερα που έχουν καταγράψει επιμέρους. Η IDC δείχνει πτώση 11.7%, η Canalys 13% και η Strategy Analytics 17%.
Όσον αφορά τη λίστα των κορυφαίων κατασκευαστών αυτή δε φαίνεται να άλλαξε. Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi και Vivo βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα με αυτήν τη σειρά. Οι μόνοι που είχαν θετικό πρόσημο στην ανάπτυξή τους σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους ήταν η Xiaomi και η Vivo, κυρίως λόγω ισχυρών πωλήσεων στην Ινδία πριν τα μέτρα καραντίνας.
Και τα χειρότερα φαίνεται πως δεν έχουν έρθει ακόμα, αφού σύμφωνα με τον αναλυτή της Canalys, Ben Stanton, οι περισσότερες εταιρίες smartphone περιμένουν την κορύφωση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

About Freegr network

Από το Blogger.