freegr

Οι "Tiger Lake" και "Lakefield" επεξεργαστές της Intel το φθινόπωρο

Η 11η γενιά των Intel Core "Tiger Lake" mobile επεξεργαστών και οι πρωτοποριακοί "Lakefield" ετερογενείς x86 επεξεργαστές πιθανόν να κάνουν το ντεμπούτο τους στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Η πληροφορία έρχεται από εσωτερικό έγγραφο της Lenovo που διέρρευσε και δημοσιεύθηκε στο NotebookCheck. Επίσης διακρίνεται η αναφορά στους μελλοντικούς επεξεργαστές της Intel που θα χρησιμοποιούν πακετοποίηση Foveros 3D, αλλά δεν αναφέρεται η κλίμακα ολοκλήρωσης παρά μόνο η ένδειξη "3D". Αυτό γίνεται ίσως προκειμένου να μην υπάρχει σύγκριση με την AMD που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 7nm και μέχρι το 2022 αναμένεται να περάσει στα 5nm. Επίσης, ίσως είναι λογική η μη αναφορά στη μέθοδο ολοκλήρωσης, μια που η πακετοποίηση Foveros 3D επιτρέπει τη συνδυαστική χρήση αποτυπωμάτων με διαφορετική λιθογραφία εντός του ίδιου chip.

large.DHLsKxqewGS451aZ.jpg

Από την άλλη, οι mobile "Tiger Lake" αναφέρονται ως 10nm, καθώς είναι "επίπεδα" chip. Η Intel θα χρησιμοποιήσει λιθογραφία 10nm+ για αυτούς τους επεξεργαστές, κάτι που θα της επιτρέψει να ανεβάσει τους χρονισμούς χωρίς να παραβιάσει τα ενεργειακά πλαίσια της mobile χρήσης. Οι "Tiger Lake" επίσης θα εισάγουν την εμπορική αξιοποίηση της φιλόδοξης XE αρχιτεκτονικής γραφικών με τις αντίστοιχες ενσωματωμένες iGPU.

Οι "Lakefield" παράλληλα, είναι επεξεργαστές 5 πυρήνων που συνδυάζουν 4 "Tremont" επεξεργαστές x86-64 χαμηλής κατανάλωσης και έναν πυρήνα "Sunny Cove" υψηλής κατανάλωσης, σε μια διάταξη που μοιάζει με την αρχιτεκτονική big.LITTLE των ARM επεξεργαστών. Η Intel και οι συνεργάτες της αναπτύσσουν αυτή την τεχνολογία υπό τη σκέπη του "Project Athena", ώστε να εκκινήσουν την επόμενη γενιά mobile computing.

About Freegr network

Από το Blogger.