cpu

Η Intel θα κυκλοφορήσει τον "γρηγορότερο desktop επεξεργαστή"


ΣΤΙΣ 5 Απριλίου, θα κυκλοφορήσει ο Intel Core i9-12900KS. Ο επεξεργαστής θα κάνει ντεμπούτο στην εκδήλωση Intel Talking Tech η οποία θα μεταδοθεί μέσω Twitch κατά τη διάρκεια της οποίας ειδικοί του P
C Building θα επιδείξουν τις ικανότητές τους συναρμολογώντας PCs πιθανώς χρησιμοποιώντας το νέο Alder Lake τσιπ. Ο 12900KS είναι ικανός να φτάσει σε υψηλότερες ταχύτητες με την Intel να τον ονομάζει ως «τον γρηγορότερο επεξεργαστή για desktop PC στον κόσμο» με βάση το γεγονός ότι μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 5,5GHz. 
Αν και πρόκειται για μία εντυπωσιακή ταχύτητα, αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε έναν πυρήνα και για περιορισμένη χρονική διάρκεια, με τις φήμες να υποστηρίζουν ότι η ταχύτητα boost στους 8 πυρήνες επιδόσεων (διαθέτει στο σύνολο 16 πυρήνες) θα είναι στα 5,2GHz, η οποία και πάλι είναι πολύ εντυπωσιακή. Αν και ο ισχυρισμός της Intel «ως γρηγορότερο επεξεργαστή» βασίζεται στις ταχύτητες boost, αυτό που ίσως τελικά ενδιαφέρει τους χρήστες είναι το πόσο καλά αποδίδει ο 12900KS σε εφαρμογές και παιχνίδια. Ωστόσο, αυτό που κάνει πραγματικά ενδιαφέρον το λανσάρισμα της Intel είναι το γεγονός ότι στις 20 Απριλίου αναμένεται να κυκλοφορήσει και ο Ryzen 7 5800X3D της AMD, με την "κόκκινη" εταιρεία να ισχυρίζεται ότι ο ανανεωμένος επεξεργαστής θα ξεπερνά τις επιδόσεις του 12900K οπότε θα πλησιάζει και τη νέα έκδοση KS, τουλάχιστον όσον αφορά το gaming.
 Πέρα από το gaming, ο 5800X3D δεν θα είναι τόσο ανταγωνιστικός απέναντι στους Alder Lake, αλλά για τους σκληροπυρηνικούς PC gamers που δεν ενδιαφέρονται κυρίως για εφαρμογές, αυτό μπορεί να μην έχει σημασία. Ένα κρίσιμο σημείο είναι η τιμολόγηση και ήδη γνωρίζουμε ότι ο νέος επεξεργαστής Ryzen θα κοστίζει $449 ή τουλάχιστον αυτή θα είναι η προτεινόμενη τιμή του. Δεν υπάρχει πληροφόρηση ακόμη για την τιμή του Core i9-12900KS, αλλά οι διαρροές υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στα $800 στις ΗΠΑ. Αν συμβεί αυτό, η πρόταση της AMD σαφώς θα κερδίσει έδαφος. Πάντως, αν αναλογιστούμε ότι ο 12900K πωλείται επί του παρόντος για περίπου $600 στις ΗΠΑ, η τιμή του KS θα είναι ενδεχομένως υψηλότερη.

About Freegr network

Από το Blogger.