freegr

Η Meta δίνει χώρο στους δημιουργούς, αλλά θα τους παίρνει τα... μισά


 Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta Platforms, ανακοίνωσε ότι θα χρεώνει τους δημιουργούς που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Horizon Worlds για πώληση ψηφιακών στοιχείων και εμπειριών περίπου το 47,5% των εσόδων τους. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνολική χρέωση περιλαμβάνει 30% χρέωση πλατφόρμας υλικού για πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω του Meta Quest Store, όπου πωλούνται εφαρμογές και παιχνίδια που προορίζονται για τα συστήματα εικονικής πραγματικότητας και επιπλέον χρέωση 17,5% για την πλατφόρμα Horizon.

Τη Δευτέρα, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να δοκιμάζει εργαλεία για τους δημιουργούς ώστε να πουλήσουν ψηφιακά στοιχεία και να κερδίσουν χρήματα μέσα από το Horizon Worlds, που αποτελεί βασικό μέρος του σχεδίου για τη δημιουργία ενός ψηφιακού μετασύμπαντος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έχει ήδη επικριθεί για τις χρεώσεις 30% στο κατάστημα εφαρμογών της Apple Inc, αλλά αυτή η τελευταία κίνηση της Meta, ουσιαστικά να παίρνει από τους δημιουργούς σχεδόν τα μισά από τα έσοδά τους, έχει εξοργίσει πολλούς από αυτούς.

Η μητρική εταιρεία του Facebook, η οποία άλλαξε το όνομά της σε Meta πέρυσι, έχει επενδύσει πολλά στην εικονική πραγματικότητα, καθώς επιδιώκει να υλοποιήσει ένα φουτουριστικό δίκτυο από εικονικά περιβάλλοντα, στα οποία οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση μέσω διαφορετικών συσκευών και θα μπορούν να εργαστούν, να κοινωνικοποιηθούν ή να διασκεδάσουν.

About Freegr network

Από το Blogger.