freegr

VPN στο σπίτι: 5 λόγοι για να το σκεφτείτε σοβαρά

 


Η βασικότερη λειτουργία ενός VPN (Virtual Private Network), ή στα ελληνικά, ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου, είναι η προστασία του διαδικτυακού σας απορρήτου. Με πολύ απλά λόγια, το VPN αποτελεί ένα δίκτυο που συνδέει απομακρυσμένες συσκευές μέσω του διαδικτύου, ενώ ταυτόχρονα κρυπτογραφεί τα δεδομένα των χρηστών του.

Στον ολοένα και περισσότερο διασυνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο που μας περιβάλλει, συναντάμε συχνά τον όρο VPN, χωρίς να ξέρουμε απόλυτα τι σημαίνει. Για πολλούς είναι απλά ένα μέσο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους, ανώνυμα. Με την άφιξη της πανδημίας, κατέστη σαφές για τους περισσότερους από εμάς ότι ένα VPN είναι απαραίτητο για την εξ αποστάσεως εργασία. Γιατί όμως να χρησιμοποιήσει κανείς VPN στο σπίτι;

1. Προστασία

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι μερικά από τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά μας έχουν πλέον ψηφιακή μορφή. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προφυλάξετε τα προσωπικά σας δεδομένα είναι η χρήση VPN. Κρυπτογραφώντας τα δεδομένα σας, το VPN τα καθιστά απροσπέλαστα σε τυχόν κακόβουλους χρήστες.

2. Ιδιωτικότητα

Το ζήτημα της ιδιωτικότητάς μας στο διαδίκτυο έρχεται συχνά στο προσκήνιο. Από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι τις αγαπημένες μας εφαρμογές, η λίστα όσων έχουν πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα δεν έχει τέλος. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα αδιάκριτα βλέμματα, είναι η χρήση ενός VPN.

3. Ελευθερία

Πολλές υπηρεσίες, οργανισμοί και κρατικοί φορείς χρησιμοποιούν διάφορα μέσα προκειμένου να ελέγξουν και να περιορίσουν τις κινήσεις μας στο διαδίκτυο. Το VPN, αποκρύπτοντας  την δραστηριότητά μας, μας επιτρέπει να παρακάμψουμε κάθε τείχος προστασίας.

4. Διασκέδαση

Το VPN καταρρίπτει τους γεωγραφικούς περιορισμούς. Σας δίνει πρόσβαση σε εκπομπές, ταινίες, ιστότοπους και ζωντανές αναμεταδόσεις από την άλλη άκρη του πλανήτη. Μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι προτού κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και να βιώσετε το πώς θα ήταν οι διαδικτυακές αγορές, αν βρισκόσασταν σε διαφορετική τοποθεσία.

5. Ασφαλής πρόσβαση

Σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδεθείτε σε ένα κοινόχρηστο Wi-Fi, όπως σε μια καφετέρια ή ένα ξενοδοχείο, να έχετε πάντα υπόψη σας ότι η δραστηριότητα σας είναι ορατή σε όποιον ενδιαφέρεται να κοιτάξει. Προστατεύστε τα προσωπικά σας δεδομένα, επιλέγοντας  το κατάλληλο VPN.

Δωρεάν ή επί πληρωμή VPN;

Εάν επιθυμείτε να προχωρήσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο στο επόμενο επίπεδο, θα πρέπει να επιλέξετε ένα VPN που να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας. Υπάρχουν πολλά δωρεάν VPN εκεί έξω, που υπόσχονται να προστατεύσουν τα προσωπικά σας δεδομένα, ωστόσο πολλές φορές κρύβουν κινδύνους.

NordVpn 5 reasons to think

 

Ένα από τα πιο συνηθισμένα μειονεκτήματα ενός δωρεάν VPN είναι η αργή σύνδεση στο διαδίκτυο. Η διαδικασία κρυπτογράφησης και η δρομολόγηση της επισκεψιμότητάς μας μέσω απομακρυσμένων διακομιστών μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά τη σύνδεσή μας. Ακόμη, τα δωρεάν VPN δεν είναι πάντα αξιόπιστα. Προκειμένου να συγκεντρώσουν έσοδα, καταφεύγουν σε άλλες μεθόδους, είτε συλλέγοντας και πουλώντας τα δεδομένα μας σε τρίτους, είτε βομβαρδίζοντάς μας με διαφημίσεις. Επιπλέον, μπορεί να διαθέτουν τρύπες ασφαλείας και να χρησιμοποιούν αδύναμους αλγόριθμους κρυπτογράφησης, αφήνοντας τα δεδομένα μας εκτεθειμένα. Τέλος, τα περισσότερα δωρεάν VPN επιβάλλουν περιορισμούς στην ποσότητα των δεδομένων που μπορούμε να κατεβάσουμε προτού να μας ζητήσουν συνδρομή.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν, τι αξίζει η ψυχική και παράλληλα ψηφιακή μας ευημερία. Ένα καλό VPN κοστίζει μερικά μόνο ευρώ το μήνα, ένα μικρό τίμημα σε σύγκριση με την ασφάλεια που παρέχει. Για να αποφύγετε τους κινδύνους αυτούς, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το VPN που θα επιλέξετε, θα χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση, δε θα συλλέγει τα δεδομένα σας και θα διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών, ώστε να μην σας καθυστερεί πάρα πολύ.

Είστε έτοιμοι/ες να απογειώσετε την ασφάλειά σας στον κυβερνοχώρο;

Εξασφαλίστε το διαδικτυακό σας απόρρητο με την κορυφαία υπηρεσία VPN. Αυτό που κάνει το NordVPN να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες υπηρεσίες, είναι ο ασυναγώνιστος συνδυασμός ασφάλειας, γρήγορης ταχύτητας και πρόσβασης στο διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς. Αποκτήστε ασφαλή πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες και αρχεία εργασίας, κρυπτογραφήστε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και διατηρήστε το ιστορικό της περιήγησής σας και την ηλεκτρονική σας ταυτότητα, ιδιωτικά.

5 λόγοι που εξηγούν γιατί το NordVPN είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς:

1. Με τη χρήση γρήγορων πρωτοκόλλων και ισχυρής υποδομής, δε θα παρατηρήσετε καμία αλλαγή στην ταχύτητα σύνδεσής σας.

2. Περισσότεροι διακομιστές σημαίνει μεγαλύτερη ελευθερία και ταχύτερη σύνδεση. Το NordVPN διαθέτει 5200+ διακομιστές σε 60 χώρες, εξασφαλίζοντας μια ομαλή και γρήγορη εμπειρία VPN, όπου κι αν βρίσκεστε.

3. Προστατέψτε έως και έξι συσκευές ταυτόχρονα, με έναν μόνο λογαριασμό NordVPN, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε το NordVPN στο router σας, ώστε να προστατεύσετε ολόκληρο το σπίτι σας, με μία μόνο σύνδεση.

4. Κρυπτογράφηση νέας γενιάς που δεν μπορεί να παραβιαστεί.

5. Πολιτική μη καταγραφής των προσωπικών σας δεδομένων. Όταν συνδέεστε σε έναν διακομιστή VPN, προστατεύετε την διαδικτυακή σας δραστηριότητα από τρίτους. Με απλά λόγια, δεν μπορεί κανείς να δει τι κάνετε στο διαδίκτυο, πέρα από εκείνον που κρατά την ασπίδα σας. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους αρχεία καταγραφής διατηρεί ο πάροχος του VPN σας. Το NordVPN εγγυάται πως δε συλλέγει τα δεδομένα που περνούν από τους διακομιστές του.

About Freegr network

Από το Blogger.