Περισσότερη μπαταρία στο κινητό; Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται ζούμε στην εποχή της nomophobia. Δες κάποια απλά τρικ
Αυτό που πριν κάποια χρόνια έμοιαζε με επιστημονική φαντασία, το να παθαίνουμε δηλαδή κρίσεις πανικού και μόνο στην υπόνοια ότι μπορεί να τελειώσει η μπαταρία του κινητού μας τηλεφώνου είναι μία (ενοχλητική) πραγματικότητα που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη Γη.
Μέχρι όμως να βρεθεί μία ουσιαστική λύση που θα λύνει το πρόβλημα από τη ρίζα του, πώς μπορείς να σταματήσεις να αγχώνεσαι;
Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αποκτήσει η μπαταρία του smartphone μεγαλύτερη διάρκεια κι εσύ περισσότερη ηρεμία. Τα tips που ακολουθούν είναι μία πολύ καλή λύση μέχρι να βρεθεί ένας ουσιαστικός τρόπο για να νικηθεί η nomophobia μία για πάντα.
Τα ύπουλα apps
Πάντα υπάρχουν apps που τρέχουν στο background καταναλώνοντας πολλές πολύτιμες μονάδες ενέργειας. Το φαινόμενο παρατηρείται τόσο σε Android όσο και σε iPhones.
Υπάρχουν αρκετές λύσεις για να μη συμβαίνει αυτό αλλά η πλέον ενδεδειγμένη λέγεται Carat, μία δωρεάν εφαρμογή που προέκυψε από την συνεργασία του Berkeley με το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και η οποία στέλνει αναλυτικές αναφορές για το ποιες εφαρμογές καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και πώς μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση.Ρυθμίσεις Συστήματος
Κι όμως, καμιά φορά οι απλές λύσεις είναι και οι καλύτερες. Δεν πρέπει να υποτιμάς τα βασικά. Η φωτεινότητα της οθόνης καταβροχθίζει αχόρταγα την μπαταρία και δεν έχεις κανέναν λόγο να την αφήνεις να το κάνει όταν δεν την χρειάζεσαι. Ιδανική λύση; Ρύθμισε τη στο “αυτόματο”.
Επίσης μπορείς να πάντα να βάζεις το smartphone σε energy saving mode που μπορεί να κάνει θαύματα, διατηρώντας το κινητό σου τηλέφωνο ανοιχτό για πολύ περισσότερες ώρες (με τίμημα τις πολύ λιγότερες λειτουργίες βέβαια). Τέλος, καλό είναι να κλείνεις του bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείς.
Αυτόματες ενημερώσεις
Καλές οι αυτόματες ενημερώσεις, όμως κακά τα ψέματα όσο περνά ο καιρός κι ένα κινητό παλιώνει είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Σε περίπτωση που το διαγνωστικό του smartphone σού δείχνει ότι κάποιο mobile app που δεν χρησιμοποιείς σχεδόν ποτέ καταναλώνει πολύ μπαταρία, η λύση είναι απλή και λέγεται “απεγκατάσταση”.
Επίσης πρόσεξε τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν “πληροφορίες τοποθεσίας” ακόμη κι όταν τρέχουν στο background. Μπορείς να αποφασίσεις ποιες θες να είναι συνέχεια ενημερωμένες και ποιες όχι πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις-Πρόσθετες Ρυθμίσεις-Πρόσβαση Τοποθεσίας. Τέλος, ειλικρινά, μήπως δεν χρειάζεσαι να παίρνεις συνεχώς και για τα πάντα ειδοποιήσεις; Η ζωή μπορεί να γίνει πιο εύκολη χωρίς πολλές από αυτές.
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου