freegr

[MWC 2024]: Ψηφιακός βοηθός που θα μοιάζει με ολόγραμμα


 Σημαντικές εξελίξεις παρατηρούμε εδώ και πολλά συναπτά έτη ως προς τον τρόπο επικοινωνίας μας και διαρκώς προωθούνται νέες καινοτόμες συσκευές εξοπλισμένες με ολοένα και πιο έξυπνα specs. Παρά το πόσο προηγμένα είναι τα σημερινά μας smartphone, υπάρχουν ακόμη περισσότερες αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας μας και αυτό το μέλλον μπορεί να περιλαμβάνει ολογράμματα.

Το “Concept T” της Deutsche Telekom, που παρουσιάστηκε στο Mobile World Congress (MWC), συνδυάζει μια ποικιλία νέων τεχνολογιών αιχμής – όπως AI, τηλεφωνία ολογράμματος, ανίχνευση Wi-Fi, και Web 3 – για να δημιουργήσει σχεδιαστικές μελέτες που δείχνουν πώς μπορεί να μοιάζει το μέλλον της επικοινωνίας.

“Το Concept T ερευνά πώς η τηλεφωνία με ολογράμματα, μεταξύ άλλων, θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα”, δήλωσε η Claudia Nemat, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Telekom για την Τεχνολογία και την Καινοτομία. “Όχι στα ράφια αύριο, αλλά στα κεφάλια και στα εργαστήριά μας σήμερα”.

Η πρώτη υλοποίηση του Concept T περιλαμβάνει το “Concept view” που περιλαμβάνει την Emma, ​​ένα avatar βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να συνομιλούν μέσω ενός ολογράμματος για να τους παρέχεται βοήθεια σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων των αγορών, επιλέγοντας το τέλειο κομμάτι για να ολοκληρώσουν τα ρούχα τους, ακόμη και να διαχειριστούν τα κρυπτονομίσματα και τα NFT τους.

Επίσης, η Emma μπορεί να βοηθήσει με τις ανάγκες συνδεσιμότητας των πελατών, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό παραγγελιών, τα προϊόντα και τις συμβάσεις του πελάτη για την καλύτερη βοήθεια.

Έγινε επίδειξης και ενός router με συμβατικά χαρακτηριστικά που μπορεί να προσαρμοστεί με πρόσθετα στοιχεία, όπως κυλινδρική οθόνη με φωνητικό βοηθό AI και μονάδα σε σχήμα κώνου που παρέχει ανίχνευση Wi-Fi με παρακολούθηση δωματίου.

Κάθε μία από αυτές τις μονάδες θα τροφοδοτείται ασύρματα και χωρίς επαφή μέσω φόρτισης Wi-Fi. Η βάση θα μπορεί επίσης να φορτίζει άλλες συσκευές – συμπεριλαμβανομένων των smartphone και των smartwatches – με τον ίδιο τρόπο.

Τέλος, υπάρχει το “concept buddy”, είναι ένα ένα μικρό ρομπότ με χαμογελαστό πρόσωπο, διαθέτει προβολέα και μπορεί να κινείται μέσα στο σπίτι για να εξασφαλίσει ότι όλα λειτουργούν ομαλά, όπως η παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα στα δωμάτια.

About Freegr network

Από το Blogger.