freegr

Καταργείται το όριο 32GB σε FAT32 partitions μετά από δεκαετίες σε έκδοση Windows 11 Insider


 
Καθώς αναμένουμε την ενημέρωση των Windows 11 24H2 αυτό το φθινόπωρο, η Microsoft συνεχίζει να εργάζεται σε πρόσθετες λειτουργίες για μελλοντικές ενημερώσεις. Μια πρόσφατη έκδοση του Windows Insider στο κανάλι Canary αντιμετώπισε έναν μακροχρόνιο περιορισμό που περιόριζε τα νέα FAT32 partitions σε μέγιστο μέγεθος 32 GB. Παρά το γεγονός ότι το ίδιο το σύστημα αρχείων FAT32 υποστηρίζει έως και 2 TB, αυτός ο περιορισμός παρέμενε στα Windows για δεκαετίες.


Προς το παρόν, η κατάργηση του ορίου των 32 GB ισχύει μόνο για τα εργαλεία μορφοποίησης γραμμής εντολών στα Windows. Το περιβάλλον εργασίας μορφοποίησης δίσκου - σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο από την εισαγωγή του στα Windows NT 4.0 πριν από σχεδόν 30 χρόνια - εξακολουθεί να επιβάλλει τον παρωχημένο περιορισμό των 32 GB.

Αυτός ο περιορισμός χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990, που αποδίδεται στον πρώην προγραμματιστή της Microsoft, Dave Plummer, ο οποίος ανέπτυξε το παράθυρο διαλόγου μορφής αρχείου. Ο Plummer, ο οποίος περιστασιακά μοιράζεται ανέκδοτα από την εποχή του στη Microsoft, είπε ότι το όριο των 32 GB ήταν μια "προσωρινή" απόφαση που ελήφθη επειδή φαινόταν υπεραρκετή σε μια εποχή που τα Windows NT 4.0 απαιτούσαν μόλις 110 MB χώρου στο δίσκο.

Σήμερα, η ανάγκη χρήσης του FAT32 είναι ελάχιστη, με πιο σύγχρονα συστήματα αρχείων όπως το NTFS και το exFAT να το αντικαθιστούν για τις περισσότερες εφαρμογές. Το FAT32, με το όριο των 4 GB σε μεμονωμένα μεγέθη αρχείων, έχει υποβιβαστεί σε μεγάλο βαθμό σε παλαιού τύπου συσκευές και παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Ωστόσο, για όσους εξακολουθούν να χρειάζεται να μορφοποιούν δίσκους για τέτοιες χρήσεις, αυτή η ενημέρωση κάνει τα Windows ελαφρώς πιο εύχρηστα.

Ενώ η διεπαφή χρήστη μορφοποίησης δίσκου εξακολουθεί να επιβάλλει το παλιό όριο, η αλλαγή στα εργαλεία της γραμμής εντολών σηματοδοτεί ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, καθιστώντας τα Windows πιο ευέλικτα για εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις όπου το FAT32 είναι ακόμα απαραίτητο.

About Freegr network

Από το Blogger.