ειδήσεις

Τα AMD Trinity APUs κερδίζουν τους Sandy Bridge

Η AMD έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία των επιδόσεων για τα επερχόμενα ULV (Ultra Low Voltage) Trinity APUs των 17W τα οποία είναι κατασκευασμένα για ultrathin φορητούς υπολογιστές. Τα εν λόγο chip θα βγουν στην αγορά μέσα σε αυτό το έτος. Με βάση τον σχεδιασμό, τα πρώτα ultrabooks που βασίζονται σε ULV Intel Sandy Bridge πρέπει να αρχίσουν να εμφανίζονται από τα μέσα του 2012.
Αυτή την στιγμή υπάρχουν κάποια Intel ultrabooks που έχουν 17W TDP και η AMD με τα νέα της APUs θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί την σημερινή γενιά της Intel όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, η AMD θα προσφέρει και μια έκδοση Trinity 25W για ελαφρώς παχύτερα ultrabooks.
Σύμφωνα με τις δοκιμές της AMD, η πρώτη A6-series Trinity με 17W TDP έκανε score 2355 3Dmarks ενώ ο αντίπαλος από την άλλη πλευρά, ο Intel Core i5 ULV 2537M έκανε μόλις 1158 marks.
Η AMD υπολογίζει ότι η επόμενη γενιά Ivy Bridge θα σκοράρει περίπου 30 τοις εκατό περισσότερο από την σημερινή, αυτό όμως δίνει ένα άνετο προβάδισμα στην AMD, τουλάχιστον στο τμήμα γραφικών. Το χάσμα μεταξύ των δυο κατασκευαστών διευρύνεται όταν μιλήσουμε για τα επερχόμενα Trinity APUs των 25W όπως το πρώτο Α10 LV APU που κάνει score 3600 3Dmarks ή 139 τοις εκατό περισσότερο από τα chip της InteL. myplasio

About Freegr network

Από το Blogger.