freegr.gr

Σούπερ ιντερνετικό σκληρό δίσκο ετοιμάζει η Google

Στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα των λεγόμενων «εικονικών» διαδικτυακών υπηρεσιών θέλει να κάνει δυναμική εμφάνιση η Google. Ο γίγαντας της ιντερνετικής βιομηχανίας δημιούργησε μια υπηρεσία που θα επιτρέπει στον χρήστη να αποθηκεύει τα αρχεία του σε ένα άυλο σκληρό δίσκο. To G-Drive όπως θα ονομάζεται η υπηρεσία αναμένεται να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τις αντίστοιχες που υπάρχουν σήμερα στον κυβερνοχώρο.
Οι «εικονικοί» σκληροί
Ο σύγχρονος άνθρωπος διαχειρίζεται καθημερινά τεράστιο όγκο δεδομένων μέρος του οποίου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) θέλει να βρίσκονται στην μόνιμα κατοχή του αλλά και ταυτόχρονα να είναι εύκολα προσβάσιμα. Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους διάφορες φορητές συσκευές με τις οποίες μπορεί κάποιος να συνδέεται με το Ιντερνετ (κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές κάθε είδους, όπως ταμπλέτες, netbooks κλπ) έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να έχει κάποιος πρόσβαση στα αρχεία του εύκολα και από παντού. Έτσι έκαναν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο υπηρεσίες που επιτρέπουν στους χρήστες να αποθηκεύουν τα αρχεία τους σε «εικονικούς» σκληρούς δίσκους που διευκολύνουν όσους θέλουν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους όπου και αν βρίσκονται.
Οι αποθηκευτικές κόντρες
Η Apple και η Microsoft κονταροχτυπήθηκαν και σε αυτόν τον τομέα με την πρώτη να ρίχνει στην αγορά το iCloud και τη δεύτερη το Office365. Σφήνα στους δύο τιτάνες της πληροφορικής μπήκε ένας πρώην χάκερ που έχει δημιουργήσει μια από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες «εικονικής» αποθήκευσης το Dropbox. Η αξία του Dropbox αυτή τη στιγμή εκτιμάται στα 4 δισ. δολάρια. Ολες όμως αυτές οι υπηρεσίες εικονικής αποθήκευσης δεδομένων προσφέρουν συγκεκριμένη χωρητικότητα στους χρήστες ενώ κάποιες εξ αυτών λειτουργούν με συνδρομή. Αν και η Google δεν έχει κάνει ακόμη γνωστές τις προθέσεις της, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το G-Drive θα δίνει απεριόριστο χώρο στους χρήστες για να αποθηκεύσουν τα αρχεία τους και θα προσφέρεται δωρεάν. Το μόνο που έχουν κάνει προς το παρόν τα στελέχη της Google είναι να επιβεβαιώσουν τη δημιουργία της υπηρεσίας αναφέροντας ότι η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την κίνηση εξ αιτίας της αυξανόμενης επιλογής από τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων, ταμπλετών και άλλων φορητών συσκευών ως μέσο διαχείρισης των αρχείων τους.

About Freegr network

Από το Blogger.