ειδήσεις

Αλλάζει το UI των Windows 8 με νέες λειτουργίες

Λαμβάνοντας υπόψιν χιλάδες σχόλια και προτάσεις χρηστών η Microsoft ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ορισμένες αλλαγές στο σύστημα διαχείρισης αρχείων των … Windows 8 και θα ενσωματωθούν στην πρώτη έκδοση Beta, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. Ανάμεσα στις αλλαγές ξεχωρίζουν οι εξής:
Ανίχνευση διπλών αρχείων κατά την αντιγραφή ή μετακίνηση. Στην έκδοση Delevoper Preview των Windows 8, η Microsoft είχε παρουσιάσει έναν νέο τρόπο διαχείρισης των διπλών αρχείων κατά την αντιγραφή ή τη μετακίνηση τους. Στην επερχόμενη Beta έκδοση, έχει προστεθεί μία νέα επιλογή στο παράθυρο που εμφανίζεται σε μια τέτοια περίπτωση.
Τσεκάροντας το κατάλληλο κουμπί στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, φιλτράρονται όλα τα διπλά αρχεία κατά όνομα, ημερομηνία και μέγεθος στο δίσκο. Το σύστημα θα παρακάμψει αυτόματα την αντιγραφή/μετακίνηση των αρχείων αυτών χωρίς να επιβραδύνει το χρήστη με περαιτέρω επιλογές ή ερωτήσεις.
Παύση διαδικασίας αντιγραφής/επικόλλησης και συνέχιση μετά από επανεκκίνηση του Η/Υ. Εάν ο υπολογιστής βρεθεί σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ή επανεκιννήσει κατά τη διάρκεια αντιγραφής ή μεταφοράς ενός αρχείου, η διαδικασία περνά σε κατάσταση παύσης και συνεχίζεται με την επόμενη εκκίνηση των Windows.
Βελτιώσεις στα παράθυρα επιβεβαίωσης. Η Microsoft έχει βελτιώσει τα παράθυρα επιβεβαίωσης που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια αντιγραφής αρχείων, έτσι ώστε να γίνουν πιο απλές οι διαδικασίες στο χρήστη.
Σωστός προσανατολισμός των εικόνων. Τα Windows 8 θα αναγνωρίζουν την πληροφορία σχετικά με το σωστό προσανατολισμό των εικόνων στα JPEG αρχεία, έτσι ώστε αυτές να εμφανίζονται σωστά και όχι “γυρισμένες” ανάποδα.
Εύκολο “καρφίτσωμα” στην έναρξη. Στην έκδοση Delevoper Preview δεν υπήρχε η δυνατότητα καρφιτσώματος συντομεύσεων και προγραμμάτων στην έναρξη, δυνατότητα που είναι ενσωματωμένη στα Windows 7. Μαζί με την έκδοση Beta η δυνατότητα αυτή επανέρχεται όχι μόνο με το “σύρσιμο” της συντόμευσης στο μενού της έναρξης, αλλά και ως επιλογή στο μενού Ribbon.
Αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον Ribbon του Explorer. Το νέο γραφικό περιβάλλον που παρουσιάστηκε μαζί με τα Windows 8 αποκτά μερικές αλλαγές, όπως το ότι στην έκδοση Beta θα εμφανίζεται ελαχιστοποιημένο από προεπιλογή, ενώ όταν θα “ανοίγει” θα εμφανίζει επίσης τις συντομεύσεις που αντιστοιχούν στο πληκτρολόγιο για την κάθε του λειτουργία. Ξεχωρίζει ακόμη η δυνατότητα αποθήκευσης των προτιμήσεων σε κάθε Windows Live ID λογαριασμό, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει τις δικές του ρυθμίσεις σε οποιοδήποτε μηχάνημα και να συνδεθεί. insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.