ειδήσεις

Τα video games δράσης βελτιώνουν την όραση!

Ευχάριστα νέα για τους απανταχού gamers, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τα βιντεοπαιχνίδια δράσης όχι μόνο δε βλάπτουν την όραση αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να αποδειχτούν και ευεργετικά.
Σε δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο McMaster University στον Καναδά, ανατέθηκε σε έξι νέους ανθρώπους που γεννήθηκαν με καταρράκτη (συγγενής καταρράκτης) να παίξουν το δημοφιλές first-person shooter game ‘Medal of Honor’ για 40 ώρες στο διάστημα ενός μήνα. Οι ασθενείς έπρεπε να παίζουν 5 ημέρες τη βδομάδα και το πολύ για 2 ώρες, ειδάλλως θα μπορούσαν να εθιστούν.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι μετά από 40 ώρες παιχνιδιού, 5 στους 6 ασθενείς παρουσίαζαν σημαντικότατη βελτίωση στην όραση. Συγκεκριμένα, μπορούσαν να διακρίνουν πρόσωπα με μεγαλύτερη ευκολία, να εντοπίζουν την κατεύθυνση της κίνησης αλλά και να διαβάζουν μικρότερους χαρακτήρες από ό,τι πριν.
Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το Medal of Honor αλλά και τα περισσότερα παιχνίδια δράσης απαιτούν τη γρήγορη ανταπόκριση των παικτών σε ό,τι συμβαίνει και την παρακολούθηση αντικειμένων που κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Επιπλέον, αυξάνουν τα επίπεδα ντοπαμίνης και αδρεναλίνης, καθιστώντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο πιο ενεργό.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια έρευνα αποδεικνύει τη θετική πλευρά του gaming. Προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να θεραπεύσουν την αμβλυωπία αλλά και αυξήσουν τη δημιουργικότητα των παιδιών.

About Freegr network

Από το Blogger.