τεχνολογία

3 tips για λιγότερο άγχος και πιο παραγωγική εργασία

Άνοιξη! Επιτέλους, οι μέρες μεγαλώνουν και ο καιρός ζεσταίνει και πάλι. Όπως όλος ο κόσμος, θέλεις να  βγεις έξω και να περάσεις ένα όμορφο απόγευμα. 
Όμως ένα νέο email ήδη αναβοσβήνει, ένας συνάδελφος ακόμα περιμένει να τον καλέσεις πίσω και ένα έγγραφο πρέπει να ολοκληρωθεί.
Κάτι τέτοιες στιγμές οι περισσότεροι εύχονται  η ημέρα να είχε 30 ώρες. Ωστόσο το να έχεις περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σου δεν είναι η μόνη λύση. Συχνά, τα μικρά πράγματα είναι αυτά που κάνουν την εργασία λιγότερο αγχώδη και περισσότερο αποτελεσματική. Η MMD, κορυφαία εταιρία τεχνολογίας και brand license partner των οθονών Philips, δίνει συμβουλές για το πώς να κάνετε τη μέρα σας πιο παραγωγική και να χρησιμοποιείτε το χρόνο σας αποτελεσματικότερα:

Tip 1: Οργανώστε καλύτερα τον χώρο σας
Αποκτήστε καλύτερη εικόνα της εργασίας που σας περιμένει τακτοποιώντας το γραφείο σας  – αυτό ισχύει και για την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Μαζί με τη μετακίνηση παλιών αρχείων σε ένα φάκελο ή τον κάδο ανακύκλωσης, βοηθάει και ο σωστός εξοπλισμός. Σε μία οθόνη μεγάλου μεγέθους, πολλαπλά παράθυρα μπορούν να οργανωθούν καλύτερα το ένα δίπλα στο άλλο. Έτσι  με μια ματιά βρίσκετε ό,τι ψάχνετε,  επεξεργάζεστε σύνθετες πληροφορίες από διαφορετικές πηγές πιο γρήγορα και συνεπώς ολοκληρώνετε πιο σύντομα την εργασία σας. Η Philips BDM4065UC, για παράδειγμα, προσφέρει 40 ολόκληρες ίντσες  για να «απλωθείτε».

Ακόμη, μία μεγάλη οθόνη μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση δύο οθονών ταυτόχρονα, μια λύση που είναι μέχρι σήμερα η πλέον διαδεδομένη για εφαρμογές πολλών δεδομένων, π.χ. οικονομολογικές. Μία οθόνη 34 ιντσών με αναλογία 21:9 ισοδυναμεί, όσον αφορά το διαθέσιμο για δεδομένα χώρο, με δύο 24-ιντσες οθόνες, και με πλεονέκτημα τη δέσμευση μικρότερου χώρου στο γραφείο, την εξοικονόμηση ενέργειας και την εξάλειψη του ενοχλητικού κενού μεταξύ των δύο οθονών. Σήμερα υπάρχουν τέτοιου τύπου οθόνες που  επιτρέπουν την παράλληλη προβολή περιεχομένου από δύο διαφορετικές πηγές, όπως η Philips BDM3470UP.

Tip 2: Δημιουργήστε μια αποκλειστική περιοχή εργασίας 
Μία μεγάλη οθόνη επιτρέπει ακόμα το διαχωρισμό του χώρου σε πολλαπλές περιοχές. Ένας καλός τρόπος εκμετάλλευσης αυτής της  δυνατότητας είναι ο ορισμός μιας περιοχής εργασίας: τοποθετήστε την τρέχουσα, πιο σημαντική εργασία στο κέντρο, και αφιερώστε τον υπόλοιπο χώρο σε εφαρμογές οργάνωσης και επικοινωνίας, όπως εφαρμογές ταχυδρομείου και συνομιλίας. Έτσι θα διαχειριστείτε  καλύτερα περισπασμούς, όπως τον ήχο λήψης νέου email ή μια υπενθύμιση στην οθόνη. 

Αυτές οι διακοπές αποσπούν το μυαλό μας από την εργασία, οδηγώντας μας συχνά να ανοίξουμε ένα νέο έγγραφο, να ελέγξουμε τα εισερχόμενα μηνύματα ή να στείλουμε αρχεία σε ένα συνάδελφο. Σε μια μικρή οθόνη, κάθε νέα ανάγκη μπορεί να εκτοπίσει την αρχική μας εργασία καθώς δε θα είναι πλέον ορατή και είναι πιθανό, μέσα σε μια συνεχή ροή διακοπών, να ξεχάσουμε αυτό που εξαρχής κάναμε, ενώ σε μεγαλύτερες οθόνες είναι πιθανότερο να επιστρέψουμε πιο σύντομα σε αυτήν.

Tip 3: Εργαστείτε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια
Η οθόνη μεγαλύτερου μεγέθους προσφέρει περισσότερο χώρο προβολής και εργασίας. Ωστόσο αυτό θα ήταν αναποτελεσματικό χωρίς αύξηση στην ανάλυση της οθόνης. Διατηρώντας την τυπική ανάλυση εικόνας σταθερή το αποτέλεσμα θα ήταν κατώτερης ποιότητας εικόνα που θα προκαλούσε καταπόνηση των ματιών, θα καθιστούσε δυσκολότερη την ανάγνωση κειμένου και αδύνατη την εργασία με εφαρμογές που απαιτούν μεγάλη λεπτομέρεια, όπως προγράμματα γραφιστικής. Ως εκ τούτου, η ζήτηση για τεχνολογίες που προσφέρουν λεπτομερείς αναλύσεις με πυκνότητα pixel πέραν του HD, είναι σε αύξηση.

Το QHD (Quad High Definition) παρέχει ανάλυση 2,560 x 1,440 pixels ανά ίντσα. Με όλο και  περισσότερα νέα μοντέλα φορητών υπολογιστών να διαθέτουν πλέον QHD ανάλυση, μία QHD εξωτερική οθόνη διασφαλίζει στους χρήστες την ίδια ανάλυση εικόνας με αυτή του φορητού τους υπολογιστή. Ακόμα καλύτερη ανάλυση προσφέρει το UHD (Ultra High Definition), γνωστό και ως 4K, που συγκεντρώνει τέσσερις φορές το πλήθος των pixel του Full HD και παραδίδει τετραπλάσια καθαρότητα εικόνας, ανάλυση που βρίσκουμε και στην Philips 288P6LJEB. Οι υψηλές αυτές αναλύσεις επιτρέπουν την επεξεργασία στοιχείων με pixel ακρίβεια στην οθόνη. Επιπλέον μειώνεται η ανάγκη για ζουμ, κύλιση και κινήσεις με το ποντίκι. Ως αποτέλεσμα μειώνεται η καταπόνηση σε βραχίονες και χέρια.

About Freegr network

Από το Blogger.