τεχνολογία

Grundig VUX και η έξυπνη κουζίνα του μέλλοντος

Σε μία από τις πρώτες παρουσιάσεις χθες στην IFA 2015 Global Press Conference όπου βρισκόμαστε στη Μάλτα, η Grundig άνοιξε τα χαρτιά της σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας και επικεντρώθηκε σε ένα ξεχωριστό γι’ αυτήν προϊόν.
Ένα έξυπνο interface με την ονομασία VUX, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει τον τρόπο με τον οποίο θα χειρίζεστε την κουζίνα σας στο μέλλον. Χρησιμοποιώντας light projection και όχι τα συμβατικά πλήκτρα που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μία κλασική κουζίνα, το VUX είναι πραγματικά πανέξυπνο, περνώντας μία καθημερινή οικιακή δραστηριότητα σε νέα εποχή.
grundig vux 01
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, οι λειτουργίες και ο τρόπος χειρισμού προβάλλονται πάνω στον πάγκο από το σύστημα VUX σε σημείο που θα επιλέξετε, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης φυσικών πλήκτρων. Μπορεί να συνεργαστεί με κάθε συσκευή της κουζίνας σας, π.χ. επαγωγικές εστίες, απορροφητήρα ακόμη και το πλυντήριο πιάτων, κάνοντας τη διαχείρισή τους πιο έξυπνη από ποτέ. Η προβολή δεν είναι υψηλής ανάλυσης, ωστόσο το σύστημα μπορεί να αποτελέσει άνετα κομμάτι του connected home σας, καθώς υποστηρίζει ακόμη και video (στο παράδειγμα που έδειξε η εταιρεία μπορούσε να εμφανίσει ένα baby feed από ένα διπλανό δωμάτιο).
grundig vux 03
Το σύστημα VUX, σύμφωνα με την Grundig, θα είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει στην αγορά τοδεύτερο τρίμηνο του 2016, σε άγνωστη προς το παρόν τιμή και σίγουρα θα αποτελέσει κομμάτι του smarthome του μέλλοντος.

About Freegr network

Από το Blogger.