mobility

Στην μόδα συσκευες και κινητά χωρίς bezels

Φήμες για smartphone της Oppo με πρακτικά μηδενικά bezels υπάρχουν εδώ και καιρό και οι φωτογραφίες (και τα videos) δίνουν και παίρνουν. Η πιο πρόσφατη, παρ’ όλα αυτά, διαρροή, είναι περισσότερο πλήρης και ουσιαστικά προβάλλεται το δημιούργημα της κινεζικής κατασκευάστριας από κάθε φωτογραφική γωνία, χωρίς να αφήνει τίποτα στη φαντασία.
Η τεχνολογία στην οποία η Oppo βασίζεται για να κατασκευάσει ένα smartphone χωρίς bezels είναι καινούρια και στοχεύει στην ελάττωση κινδύνου καταστροφής της συσκευής, ο οποίος είναι προφανώς αυξημένος αν δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο που να περιβάλλει την οθόνη. Η ιδέα της εταιρίας, λοιπόν, ήταν η κατασκευή μιας οθόνης, η οποία «στέλνει» το φως που παράγουν τα pixel των ακρών της πρώτης, κατευθείαν στα μάτια του χρήστη, παρέχοντας έτσι μια ψευδαίσθηση edge-to-edge οθόνης. Υπάρχει ένα πλαίσιο που περιβάλλει, επίσης, το panel, το οποίο προσθέτει προστασία.
Το παραπάνω concept μάλλον αποδίδει καλά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ενώ το smartphone έχει μια αρκετά ξεχωριστή οπτική εμφάνιση, αν και το ZTE Nubia Z9 έχει παρόμοιες σχεδιαστικές γραμμές. Όπως και να έχει, καμία από τις δυο συσκευές δεν έχει φτάσει στις προθήκες των καταστημάτων, οπότε κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί μέχρι την επίσημη ανακοίνωσή τους. Δεν είναι, επίσης, γνωστό, αν η Oppo θα ανακοινώσει τη συσκευή ως το διάδοχο του R5 ή θα λανσάρει μια νέα γραμμή συσκευών

About Freegr network

Από το Blogger.