Μειωμένο downtime στα Windows 10 updates στο Fall Creators Update

Αν είστε χρήστης των Windows 10, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε διαπιστώσει ότι οι αναβαθμίσεις παίζουν ελαφρώς με τα νεύρα σας κάποιες φορές, ειδικά όταν σας εξαναγκάζουν να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Φανταστείτε τώρα να έχετε μία επιχείρηση, η οποία απαιτεί όλους τους υπολογιστές της να είναι ενεργοί και λειτουργικοί, αλλά και παράλληλα με εγκατεστημένες όλες τις τελευταίες αναβαθμίσεις ασφαλείας: κάθε λεπτό που περνάει κατά τη διάρκεια του downtime για την εγκατάσταση των όποιων updates αποτελούν χαμένα έσοδα. 
Το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο έχει επισημανθεί από τους συνεργάτες και τους εταίρους της, οδήγησε τη Microsoft στην απόφαση να βελτιώσει και να εξορθολογήσει και βεβαίως να απλοποιήσει τη διαδικασία της αναβάθμισης. Έτσι, αποφασίστηκε να μειωθούν τα βήματα που απαιτούνται να γίνουν εκτός σύνδεσης (offline) κατά τις αναβαθμίσεις, κάτι που σημαίνει λιγότερος χρόνος αναμονής για να γίνουν διαθέσιμοι οι υπολογιστές επιχειρησιακά (μετά από την αναβάθμισή τους). Συνήθως, στην αναβάθμιση ενός συστήματος Windows υπάρχουν δύο φάσεις: μία “εντός σύνδεσης” (online) φάση, που το σύστημα σας ελέγχει αυτόματα για αναβαθμίσεις και κάνει ενεργά τις λήψεις των αρχείων που απαιτούνται για την αναβάθμιση επιτρέποντάς σας να συνεχίσετε να τον χρησιμοποιείται για διάφορες εργασίες καθώς και μία “εκτός σύνδεσης” (offline) φάση. 
Στη συγκεκριμένη φάση πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναβάθμισης και δυστυχώς δεν επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του. Με τη τελευταία ωστόσο εξορθολογισμένη διαδικασία αναβάθμισης της Microsoft, δύο βήματα τα οποία πραγματοποιούνταν κατά την “offline” φάση, θα μετακομίσουν στην φάση “online”. Αναφερόμαστε στα αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου του χρήστη (εφαρμογές, ρυθμίσεις, διαμορφώσεις) και στον καθορισμό των νέων αρχείων του OS [διαδικασία Windows Image (WIM)].

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.