ειδήσεις

WPA3: νέο πρότυπο ασφαλείας για τα δίκτυα WiFi

Μετά από σχεδόν 15 χρόνια, η Wi-Fi Alliance λανσάρει το νέο πρότυπο ασφαλείας WPA3 που υπόσχεται ότι θα διορθώσει πολλά από τα κακώς κείμενα των σημερινών ασύρματων δικτύων στο θέμα της ασφάλειας. 
Η πιο σημαντική βελτίωση αφορά την κρυπτογράφηση των δεδομένων για κάθε συσκευή ξεχωριστά μέσα στο ίδιο δίκτυο WiFi, έτσι ώστε να προστατεύονται ενδεχόμενες επιθέσεις στις πιο “αδύναμες” συσκευές του δικτύου σας. 
Σύμφωνα με τον οργανισμό, το WPA3 προσφέρει κρυπτογράφηση 192-bit, μεγαλύτερη προστασία στα sign-ins με password μέσω του πρωτοκόλλου Simultaneous Authentication of Equals που ελαττώνει σημαντικά την πιθανότητα να μαντέψει κάποιος ακόμη και τα πιο απλά passwords, λειτουργία Easy Connect για να συνδέσεις στο δίκτυο WiFi συσκευές IoT που δεν διαθέτουν οθόνη με τη βοήθεια του smartphone κ.ά. 
Η υποστήριξη του προτύπου WPA3 βρίσκεται πλέον στο χέρι των κατασκευαστών και στο κοντινό μέλλον αναμένεται ότι θα αποτελέσει την βασική επιλογή τους. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι θα καταργηθεί το WPA2, τουλάχιστον όχι μέσα στα επόμενα χρόνια.

About Freegr network

Από το Blogger.