Η ανίχνευση πτώσης στο Apple Watch καλεί την Αστυνομία

Η ανίχνευση πτώσης στο Apple Watch μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψή ÏƒÎ±Ï‚Η ανίχνευση πτώσης του Apple Watch Series 4 είναι ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα χρήσιμο για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή για ανθρώπους με επικίνδυνα επαγγέλματα. Το ρολόι ανιχνεύει την πτώση και ζητάει επιβεβαίωση για το αν είστε καλά. Αν δε τη λάβει, ειδοποιεί μόνο του τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Πρόσφατα όμως το χαρακτηριστικό αυτό έχει ξεσηκώσει μερικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ, καθώς μπορεί να παραβιάσει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών. Το θέμα έφερε στην επιφάνεια μία καθηγήτρια νομικής που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με την Elizabeth Joh λοιπόν, ειδοποιώντας τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, προσκαλείτε την αστυνομία σπίτι σας, οι οποίοι πλέον δε χρειάζονται ένταλμα για να μπουν σε αυτό και οτιδήποτε παράνομο βρίσκεται σε κοινή θέα μπορεί να καταλήξει στη σύλληψή σας.
Consider: your watch (accidentally) alerts the police to check on you: 4th Amend. community caretaking exception means they can enter your home w/o a warrant. Plain view means they may seize contraband/evidence of a crime. Nice work, guys.

Μετά από αυτήν την επισήμανση, είναι αρκετοί αυτοί που καλούν την Apple να τροποποιήσει το χαρακτηριστικό, ώστε να ειδοποιεί κάποια επαφή του χρήστη και όχι τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Να σημειώσουμε ωστόσο πως το χαρακτηριστικό δε θα είναι ενεργοποιημένο εξ αρχής παρά μόνο αν ο χρήστης είναι 65 ετών και άνω.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.