τεχνολογία

Facebook Hack Τι πρέπει να κάνετε για τους hackers

Facebook Hack: Το Facebook αποκάλυψε στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 ότι hackers κατάφεραν να εκμεταλλευτούν μια ευπάθεια στην ιστοσελίδα, που τους επέτρεψε να αποκτήσουν tokens από 50 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών.
Η ευπάθεια όπως προαναφέραμε, χρησιμοποίησε ένα κενό ασφαλείας στη λειτουργία “Προβολή ως” του Facebook. Η εταιρεία είχε απενεργοποίησε άμεσα την λειτουργία μέχρι που επιδιόρθωσε το κενό ασφαλείας.
Η ανάλυση του Facebook συνεχίζει να πραγματοποιείται και ίσως αργότερα προκύψουν και άλλα στοιχεία. Όμως η εταιρεία φέρεται να αντέδρασε σχετικά γρήγορα και επανέφερε τα αναγνωριστικά πρόσβασης στους λογαριασμούς που επηρεάστηκαν (περίπου 50 εκατομμύρια) αλλά και σε άλλους 40 εκατομμύρια λογαριασμούς που χρησιμοποίησαν το View As πρόσφατα. Οι ερευνητές δεν έχουν προσδιορίσει ακόμα αν διέρρευσαν επιπλέον πληροφορίες από τους λογαριασμοί αυτούς, αλλά σχεδιάζουν να ενημερώσουν το κοινό μόλις έχουν περισσότερες πληροφορίες.

Facebook Hack Τι μπορείτε να κάνετε

Οι εισβολείς κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση μόνο στα token πρόσβασης. Έτσι η αλλαγή κωδικών πρόσβασης είναι προαιρετική, καθώς επιτιθέμενοι δεν κατάφεραν ποτέ να τους αποκτήσουν.
Αντίθετα η επαναφορά του token πρόσβασης αποκλείει την πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Facebook.
Για να μην πανικοβληθείτε οι χρήστες του Facebook που επηρεάζονται από το παραπάνω θέμα θα λάβουν μια κατά την επόμενη σύνδεσή τους.
Ωστόσο υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

1. Ελέγξτε τις τελευταίες συνδέσεις

Από την διεύθυνση https://www.facebook.com/settings?tab=security&section=sessions&view ελέγξτε τις συσκευές και την γεωγραφική θέση που αναγράφονται στην ενότητα “Από πού είστε συνδεδεμένοι”.
Βεβαιωθείτε ότι βλέπετε μόνο συσκευές και τοποθεσίες που ταιριάζουν με τη δραστηριότητά σας. Αν υποψιάζεστε κάποια σύνδεση:
Κάντε κλικ στις τρεις τελείες στα δεξιά της σύνδεσης και επιλέξτε Αποσύνδεση από το μενού.
Αν θέλετε ένα νέο ξεκίνημα, επιλέξτε το “Αποσύνδεση όλων των περιόδων σύνδεσης” για να αποκλείσετε οποιαδήποτε συσκευή υπάρχει εκεί.

2. Προφυλάξεις

Το Facebook υποστηρίζει τις παρακάτω επιλογές για ένα ασφαλέστερο λογαριασμό:
Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων
Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Συνδεθείτε με ένα κωδικό από το τηλέφωνό σας και με τον κωδικό πρόσβασής σας
Εξουσιοδοτημένες συνδέσεις 
Δείτε μια λίστα συσκευών που δεν χρειάζονται να χρησιμοποιήσουν κωδικό σύνδεσης
Ρυθμίσεις πρόσθετης ασφάλειας
Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για μη αναγνωρισμένες συνδέσεις Η υπηρεσία θα σας ενημερώνει αν κάποιος συνδεθεί από μια συσκευή ή από ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν χρησιμοποιείτε συνήθως
______________
Θα πρέπει επίσης να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα τηλεφωνήματα που δέχεστε αν δείτε κάποια ύποπτη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας. Αν οι εισβολείς κατάφεραν να πάρουν το email σας, το τηλέφωνο που έχετε καταχωρήσει στο κοινωνικό δίκτυο ή σε άλλες προσωπικές πληροφορίες μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν για επιθέσεις phishing και social engineering.

About Freegr network

Από το Blogger.