ειδήσεις

Αναδιπλούμενες συσκευές: Κινητά και τηλεοράσεις

Ένας νέος όρος εισάγεται δυναμικά στον τομέα των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smart phones) και όχι μόνο. Ο όρος αναδιπλούμενες συσκευές, αποτελεί ήδη το επίκεντρο του ανταγωνισμού νέων μοντέλων έξυπνων κινητών.
Οι κορυφαίες εταιρίες διεθνώς παρουσιάζουν τα πρώτα έξυπνα αναδιπλούμενα κινητά, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών του Mobile World Congress που ολοκληρώθηκε στη Βαρκελώνη.
Όπως επισημάνθηκε από τα στελέχη των κορυφαίων παγκοσμίως εταιριών τεχνολογίας, η ανάπτυξη των αναδιπλούμενων έξυπνων κινητών τηλεφώνων συνδέεται απόλυτα με την έλευση των νέων δικτύων επικοινωνίας 5G που αλλάζουν τα δεδομένα που ξέραμε μέχρι σήμερα και στην χρήση των κινητών τηλεφώνων, καθώς για παράδειγμα ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάσει μια ταινία ενός gigabyte σε μόλις δύο με τρία δευτερόλεπτα.
Στο πλαίσιο αυτό, στο επίκεντρο του ανταγωνισμού βρίσκονται και οι μπαταρίες των κινητών τόσον όσον αφορά τη συνολική τους διάρκεια τους, όσο και τον χρόνο φόρτισης.
Εκτός, όμως, από τα αναδιπλούμενα κινητά με εύκαμπτες οθόνες που μεταμορφώνονται σε laptop, εξελίξεις αναμένονται και σε άλλες συσκευές όπως η εύκαμπτη τηλεόραση, η οθόνη της οποίας μπορεί να τυλίγετε σε ένα ρολό πάχους μίας ίντσας, με τις πρώτες εταιρίες να έχουν ήδη κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.
Όπως επισημαίνουν ειδικοί στον τομέα των τεχνολογικών εξελίξεων, η δυνατότητα παραγωγής εύκαμπτων οθονών και αναδιπλούμενων συσκευών μπορεί να έχει εφαρμογές σε δεκάδες φορητές συσκευές με οθόνες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Η εποχή όπου κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις και κάθε συσκευή θα μπορεί να τυλίγεται σαν μια κόλλα χαρτί δεν αποτελεί μακρινό μέλλον, έχει ήδη ξεκινήσει.
Επιτυχής η ελληνική συμμετοχή στην MWC
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στον κόσμο, το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Η ελληνική αποστολή είχε συναντήσεις με πολλές εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αποστολές στο πλαίσιο διερεύνησης δυνατοτήτων διμερών συνεργασιών. Σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας έγινε, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της αποστολής, η συνάντηση με την αποστολή του Ισραήλ, όπου συζητήθηκε ένας οδικός χάρτης συνεργασίας.Η βούληση αυτή εκφράστηκε με ενθουσιασμό από τον πρόεδρο του Israel Export & International Cooperation Institute, Adiv Baruch, που ζήτησε από τον γενικό διευθυντή του Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών ΣΕΚΕΕ Γιάννης Κωτσής – Γιανναράκης να κάνουν μαζί ένα συμβολικό πρώτο βήμα στη Βαρκελώνη και στη συνέχεια έφεραν σε επαφή τις οικονομικές ακολούθους των δύο χωρών στην Ισπανία, για να διευκολυνθεί η δικτύωση των εταιρειών των δύο χωρών. Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγιναν επίσης σημαντικές συναντήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, με διεθνείς αποστολές όπως της Ιορδανίας, των πολιτειών της Ουάσιγκτον και του Ιλινόις, του Χονγκ Κονγκ, της Ιταλίας, της Αυστρίας και της Ν. Κορέας.
Στη συνομιλίες με τους εκπροσώπους του Department of Commerce και του οργανισμού Choose Wanshington της Πολιτείας της Washington, εκφράστηκε το ενδιαφέρον για στενότερη διασύνδεση με το ελληνικό οικοσύστημα και ιδιαίτερα για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών.
Ιδιαίτερης σημασίας για την ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη ήταν η συνάντηση, με την Erin Park, Director του Korean National IT Industry Promotion Agency.Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, του Corallia, της HETiA και της ΕΕΚΤ, την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της ΓΓΕΤ καθώς και την υποστήριξη των ΣΕΠΕ, Corallia, ΕΕΚΤ, HETiA, ΕΒΕΑ, egg, INVENT, ΘΕΑ, Attica Reg. Fund, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας.
Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, η εθνική αποστολή στην Βαρκελώνη, στο Mobile World Congress, αποτελεί τη μεγαλύτερη συστηματική παρουσία της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικά γεγονότα.

About Freegr network

Από το Blogger.