Το σύστημα κοινωνικής αξιολόγησης της Κίνας θυμίζει επεισόδιο από το...Star Trek

Το Associated Press εξασφάλισε ένα αντίγραφο μιας κυβερνητικής αναφοράς της Κίνας, στην οποία αποκαλύπτεται πως ο κρατικός μηχανισμός απέρριψε 23 εκατομμύρια φορές πολίτες της Κίνας οι οποίοι προσπαθούσαν να αγοράσουν αεροπορικά εισιτήρια ή εισιτήρια τρένων μέσα στο 2018. Ο λόγος; Η χαμηλή βαθμολογία τους στο σύστημα κοινωνικής αξιολόγησης που έχει εφαρμόσει η χώρα. Η περίπτωση αυτή σύμφωνα με το freegr.gr θυμίζει γνωστό επεισόδιο από την σειρά Star Trek στον 2ο κύκλο από το 1987! όπως και επεισόδιο από την νέα σειρά scifi με τίτλο Orville που φαίνεται ότι έγινε..πραγματικότητα...
Οι απαγορεύσεις ταξιδιών εφαρμόστηκαν από τον περασμένο Μάιο, μπλοκάροντας 17.5 εκατομμύρια φορές αγορές αεροπορικών εισιτηρίων και 5.5 εκατομμύρια φορές αγορές εισιτηρίων τρένων, από 6.15 εκατομμύρια πολίτες που έχουν χάσει αυτή τη δυνατότητα για άγνωστες συμπεριφορικές παραβάσεις. Η κυβέρνηση διατηρεί και μια δημόσια λίστα όσων έχουν βρεθεί ένοχοι στα δικαστήρια της χώρας.
Τρεις δεκαετίες οικονομικών μεταρρυθμίσεων έχουν ταράξει τις κοινωνικές δομές και το νέο σύστημα κοινωνικής αξιολόγησης με ποινές και ανταμοιβές θα βοηθήσει στη διατήρηση της τάξης σε μία κοινωνία που αλλάζει ραγδαία, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης.

, , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.